Κορωνοϊός: Επιστρέφει η ενημέρωση στις 6μ.μ από τον Νίκο Χαρδαλιά- Μία φορά την εβδομάδα

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η ενημέρωση στις 6μ.μ από τον Νίκο Χαρδαλιά- Μία φορά την εβδομάδα Facebook Twitter
0

Την επαναφορά της ζωντανής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από τον Νίκο Χαρδαλιά, μια φορά την εβδομάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την εβδομαδιαία ενημέρωση που θα γίνεται κάθε Τρίτη, αναλαμβάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα. Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται στις 18:00, με σύνδεση στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας, και θα αφορά σε αποκλειστικά στα επιχειρησιακά ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας. 

Η τελευταία live ενημέρωση για τον κορωνοϊό μαζί με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, είχε γίνει στις 26 Μαΐου. 

Μετά από 72 ημέρες έκτακτων ενημερώσεων, ο υφυπουργός σχολίαζε χαρακτηριστικά στην τελευταία σύνδεση: «Ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ποτέ ξανά αυτή η ανάγκη. Αν μας ξαναδείτε μαζί με τον κ. Τσιόδρα, να κάνουμε καθημερινές ενημερώσεις, θα σημαίνει ότι έχουν δυσκολέψει ξανά τα πράγματα».

Ωστόσο ο νέος κύκλος ενημερώσεων θα γίνεται αποκλειστικά από τον Νίκο Χαρδαλιά, χωρίς τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Από την 1η Ιουλίου έχουν καταγραφεί στην χώρα μας 502 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να ανησυχούν για την αύξηση τόσο των εγχώριων κρουσμάτων παράλληλα με την εισροή εισαγόμενων. Σοβαρός δείκτης είναι και τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα χωρίς προφανή σύνδεση με ταξίδι στο εξωτερικό ή άλλο γνωστό κρούσμα. 

Ενδεικτική της κατάστασης θεωρείται η αυστηροποίηση των μέτρων στις πύλες εισόδου της χώρας και οι αλλεπάλληλες συνεδριάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το δεύτερο στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Όπως τόνισε χθες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου τα κρούσματα που νοσηλεύονται αυξήθηκαν από 41 σε 83. «Αυτό λέει πολλά», είπε και τόνισε ότι «οι μάσκες δεν έπρεπε να βγουν στους κλειστούς χώρους».

Για τα εισαγόμενα κρούσματα: «Δεν είναι δυνατόν να γίνονται έλεγχοι σε όλους. Είναι αδύνατον.Τα εργαστήρια είναι συγκεκριμένα, δουλεύουν άνθρωποι συγκεκριμένοι και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και βγάζουν πάρα πολύ δουλειά». Παράλληλα, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι με τα πιστοποιητικά».

«Αν φτάσουμε σε ένα στάδιο Σερβίας, πώς θα αντιμετωπιστούν στα νοσοκομεία μας; Μη νομίζετε ότι αν εμείς φτάσουμε όπως είναι στη Σερβία και σε άλλες πόλεις, ότι εμείς θα τα αντιμετωπίσουμε στα νοσοκομεία. Για σκεφτείτε σωρηδόν να έρχονται οι άρρωστοι και οι κάψουλες από τα νησιά. Είναι δύσκολα τα πράγματα».

Αύξηση σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στον αριθμό των διασωληνωμένων, καθώς έχουν φτάσει τους 13 από 9 που ήταν τον Ιούνιο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM