Χατζηδάκης: Παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων ως τις 30 Σεπτεμβρίου

Χατζηδάκης: Παράταση στην τακτοποίηση αυθαιρέτων ως τις 30 Σεπτεμβρίου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Την παράταση της προθεσμίας για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης.

Η παράταση αυτή δίνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News». Παράλληλα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες να προβούν στις απαραίτητες κινήσεις για την τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους.

Ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι θα προχωρήσει η κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών, για τις οποίες έχουν βγει τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης. «Όχι μόνο στη Μάνδρα, αλλά και στο Μάτι στο οποίο θα γκρεμιστούν πάνω από 140 σπίτια και άλλες 340 αυθαίρετες κατασκευές (πχ μάντρες), σύμφωνα με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που παρουσιάσαμε. Τάξη όμως θα μπει και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κατεδάφιση συνολικά 1.108 αυθαιρέτων τους επόμενους μήνες», ανέφερε σχετικά.

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ότι η εταιρεία έχει επιστρέψει οριακά στην κερδοφορία, αλλά πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια εξυγίανσής της. «Γι' αυτό βρίσκεται εν εξελίξει το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο τη μείωση του προσωπικού της εταιρείας από τις 16.000 σήμερα, στις 11.500 περίπου, που θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό του μισθολογικού κόστους, χωρίς να επηρεαστούν οι φορολογούμενοι ή τα ασφαλιστικά ταμεία», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM