ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τα πρόσφατα κρούσματα του κορωνοϊού

Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τα πρόσφατα κρούσματα του κορωνοϊού Facebook Twitter
Βόλος: Εισαγγελική έρευνα για τα πρόσφατα κρούσματα του κορωνοϊού (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τα τελευταία πέντε κρούσματα του κορωνοϊού ζήτησε η εισαγγελέας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι από τον Βόλο, που ήρθε από τη Γερμανία ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, καθώς έσπασε την καραντίνα ερχόμενο στη χώρα.

Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, επισκέφθηκε τον Βόλο, που ζουν οι γονείς του, και συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με το ζευγάρι των Βολιωτών, που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, όπως επίσης και το δίχρονο παιδί τους.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας υπηρεσίας ζήτησε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας για να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός, ζητά μέσω της αστυνομίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από τον ΕΟΔΥ και το Κέντρο Ιχνηλάτησης, να πληροφορηθεί, ποιες ήταν οι επαφές των πέντε ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Αντίστοιχες βεβαιώσεις αναμένεται να ζητηθούν και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, αναφορικά με το πόσα άτομα νόσησαν από τη συγκεκριμένη υπόθεση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως και δέκα χρόνια.

Επειδή από τις επαφές που είχε το ζευγάρι με ανθρώπους τα συνολικά κρούσματα είναι πέντε (δύο τα δικά τους και τρία της άλλης οικογένειας), η αστυνομία θα εξετάσει αν στοιχειοθετείται η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και η εισαγγελέας θα ασκήσει τις ανάλογες διώξεις με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας.

Με πληροφορίες του magnesianews.gr

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ