ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση- Υπέρ της αναμετάδοσης των μαθημάτων ο Μπαμπινιώτης

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση- Υπέρ της αναμετάδοσης των μαθημάτων ο Μπαμπινιώτης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Υπέρ της αναμετάδοσης των μαθημάτων, αλλαγή που έφερε η ρύθμιση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τάχθηκε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί, ο ομότιμος καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών έκανε λόγο για «τεράστια παρεξήγηση». «Ποτέ μέσα στην τάξη, όταν υπάρχουν κάμερες, δεν δείχνουμε τους μαθητές. Αυτό που πρέπει να δείξουμε- για να είναι κάτι ζωντανό, ενδιαφέρον, ελκυστικό- είναι ο δάσκαλος που μιλά στα παιδιά ή γράφει στον πίνακα. Δεν είναι δυνατόν να μη φαίνεται ο δάσκαλος», υπογράμμισε ο κ. Μπαμπινιώτης μιλώντας στο Open.

Το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη εξέδωσε διευκρινίσεις για τις αλλαγές στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν θα τοποθετηθούν κάμερες στις τάξεις, όπως και ότι απαγορεύεται ρητά η καταγραφή και αποθήκευση του παραδιδόμενου μαθήματος.

Εξηγώντας γιατί θα πρέπει να φαίνεται ο δάσκαλος στα μαθήματα που θα αναμεταδίδονται- για την ταυτόχρονη παρακολούθησή τους από το σχολείο αλλά και από τους μαθητές που υπάρχει λόγος να μείνουν στο σπίτι- ο κ. Μπαμπινιώτης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο να ακούει ο μαθητής επί ώρες μια φωνή να κάνει μάθημα, σαν να ακούει ραδιόφωνο.

«Δεν είναι δυνατόν ο δάσκαλος να μην φαίνεται, να είναι σαν να πρόκειται για τηλεφωνική σύνδεση ή για ραδιόφωνο, να είναι η αόρατος κεφαλή. Ο δάσκαλος είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να τιμάμε, τα παιδιά τον υπολογίζουν, τον σέβονται, είναι μια αυθεντία για τα μικρότερα και τα μεγαλύτερα παιδιά, επομένως ο δάσκαλος πρέπει να φαίνεται και να διδάσκει σαν να ήταν ζωντανά μέσα στην τάξη (και είναι για τα μισά παιδιά) και οι μαθητές δεν φαίνονται, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, δεν υπάρχει περίπτωση να δείξουμε τους μαθητές, είτε αυτούς που είναι στην τάξη, είτε αυτούς που είναι στα σπίτια τους και παρακολουθούν», δήλωσε ακόμη ο κ. Μπαμπινιώτης.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ