Δίκη Τοπαλούδη: «Είχαν σχέση» ισχυρίστηκε η αδελφή του ενός κατηγορούμενου

Δίκη Τοπαλούδη: «Είχαν σχέση» ισχυρίστηκε η αδελφή του ενός κατηγορούμενου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Με την κατάθεση της αδελφής του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι διατηρούσαν σχέση ο αδελφός της και η 19χρονη φοιτήτρια-η δολοφονία της οποίας στη Ρόδο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ακόμη, περιέγραψε τον αδελφό της ως «άβουλο και φοβισμένο» και ανέφερε ότι «αντιμετώπιζε προβλήματα κοινωνικής φοβίας».

Στην κατάθεσή της ανέφερε ότι ο αδελφός της ήταν «ιδιαίτερα ενθουσιασμένος» όταν της είχε αναφέρει ότι είχε σχέση με την Ελένη Τοπαλούδη. «Είχαν ξεκινήσει να συνομιλούν μέσω διαδικτύου και είχαν συναντηθεί από κοντά τέσσερις φορές. Είχαν ολοκληρώσει τη σχέση τους. Ο ίδιος μου το είχε πει γιατί είχε κοιμηθεί σπίτι της», υποστήριξε.

Η αδελφή του κατηγορούμενου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, ισχυρίστηκε ότι Ελένη Τοπαλούδη πρότεινε στον κατηγορούμενο «να βγουν τρία άτομα μαζί» και ότι συζητούσαν οι δυο τους «να δοκιμάσουν νέα πράγματα».

Για την ημέρα της δολοφονίας, η μάρτυρας κατέθεσε πως ο αδελφός της είχε κανονίσει να συναντηθεί με την Ελένη Τοπαλούδη το βράδυ. «Κατά τις 10 έφυγε ο αδελφός μου από το σπίτι. Τον ξαναείδα την επόμενη μέρα προς το μεσημέρι. Ήταν λίγο περίεργος, λίγο προβληματισμένος. Τον ρώτησα τι κάνει η Ελένη και δεν μου απάντησε. Κάποια στιγμή άρχισε να κλαίει και μπήκε στο δωμάτιο του. Το περιστατικό το μάθαμε από την τηλεόραση. Ήμουν σίγουρη ότι δεν είχε αγγίξει την Ελένη. Όταν τον είδα στις φυλακές στα Γρεβενά τον ρώτησα τι συνέβη και άρχισε να κλαίει. Μου ζήτησε συγγνώμη και τον ρώτησα γιατί ζητάς συγγνώμη. Μου απάντησε "επειδή πρόδωσα την αγάπη σου"», κατέθεσε.

Για την σχέση με τον συγκατηγορούμενο του, η μάρτυρας είπε πως ο αδελφός της είχε αναφερθεί στον Ροδίτη με «ένα είδος θαυμασμού» και ότι «πριν το καλοκαίρι μου είχε αναφέρει ότι ήταν ένα παιδί ατρόμητο που το φοβούνταν όλοι». «Μου είχε φανεί διαφορετική η σχέση τους, ο αδελφός μου τον αντιμετώπιζε σαν είδωλο. Είχε μαγαζιά, είχε χρήματα, είχε οικονομική ευμάρεια», είπε ακόμη.

«Αν ο αδελφός μου δεν ήταν υπό την επήρεια του φόβου θα μπορούσε να την είχε προστατέψει. Δεν μπορούσε εκείνη τη στιγμή να αντιδράσει. Εγκλωβίστηκε στους φόβους του. Δεν κατάφερε να την υπερασπιστεί», ισχυρίστηκε ακόμη η μάρτυρας.

  • Μάρτυρας: Δεν θα μπορούσε ποτέ να την χτυπήσει
  • Πρόεδρος: Τα στοιχεία μας λένε αλλά πράγματα, τα αποτυπώματα, το σίδερο.
  • Μάρτυρας: Είναι άβουλος, φοβισμένος δεν υπήρχε πιθανότητα να το έκανε.
  • Σε ερώτηση της προέδρου τι είχαν συμφωνήσει να κάνουν ο αδελφός της και η Ελένη, η μάρτυρας είπε πως η φοιτήτρια πρότεινε «να κάνουν κάτι που θα εξιτάρει και τους δύο», πρόταση στην οποία συμφώνησε ο κατηγορούμενος και έτσι αποφάσισαν να βγουν τρία άτομα μαζί.
  • Πρόεδρος: Τι να κάνουν;
  • Μάρτυρας: Σεβόμενη τη μνήμη της δεν μπορώ
  • Πατέρας Τοπαλούδη: Πήγε να την φιλήσει και γύρισε από την άλλη μεριά
  • Μάρτυρας: Είχε αναπτυχθεί σχέση μεταξύ τους
  • Πατέρας Τοπαλούδη: Ναι ναι... Γι' αυτό γύρισε από την άλλη μεριά.
  • Πρόεδρος: Πήγε με την κοπέλα του να κάνει τι σ' αυτό το σπίτι;
  • Μάρτυρας: Καταλαβαίνω την ερώτηση αλλά είναι ο πατέρας της δίπλα μου
  • Πρόεδρος: Πρέπει να απαντήσετε όμως
  • Μάρτυρας: Του είχε στείλει η Ελένη μήνυμα τι θα έλεγες να κάνουμε κάτι που να μας εξιτάρει και τους δυο
  • Πρόεδρος: Λέτε ότι η Ελένη πρότεινε στον αδελφό σας. Και ο αδελφός σας τι απάντησε;
  • Μάρτυρας: Ναι

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM