Θεσσαλονίκη: Εξουδετερώθηκε η νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Η στιγμή της έκρηξης

Θεσσαλονίκη: Εξουδετερώθηκε η νάρκη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου - Η στιγμή της έκρηξης Facebook Twitter
0

Με επιτυχία εξουδετερώθηκε η υποθαλάσσια νάρκη την οποία ανέσυραν χθες ψαράδες από τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου

Η εξουδετέρωση ολοκληρώθηκε στις 19:17 από βατραχανθρώπους της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το GRTIMES, οι βατραχάνθρωποι τοποθέτησαν εκρηκτικά στη νάρκη και την καταπόντισαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την ακτή. 

Αφού απομακρύνθηκαν πυροδότησαν τον μηχανισμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία πολύ ισχυρή έκρηξη «με τον πίδακα του νερού και τον καπνό να φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων».

 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αλιευτικό σκάφος, ανέσυρε από το βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου τη γερμανική νάρκη ναυτικού τύπου. Ο κυβερνήτης του σκάφους ενημέρωσε τη λιμενική αρχή της Νέας Μηχανιώνας, μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της περιοχής.

Στελέχη του τοπικού λιμεναρχείου και κλιμάκιο πυροτεχνουργών του κεντρικού λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης μετέβησαν άμεσα στο σημείο, όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται για πυρομαχικό υλικό, σχήματος κυλινδρικού σφηνοειδούς, μήκους 1, 60 και περιμέτρου 1, 98μ. Στο σώμα του διακρινόταν ζώνη σφηνώσεως και υποδοχείς πυροδοτικών μηχανισμών, σε προχωρημένη διάβρωση.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ