Πρωτομαγιά: Συμβολικές συγκεντρώσεις με μάσκες, γάντια και αποστάσεις

Πρωτομαγιά: Συμβολικές συγκεντρώσεις με μάσκες, γάντια και αποστάσεις Facebook Twitter
Συγκεντρώσεις με τήρηση των αποστάσεων έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Διαφορετική είναι η φετινή Πρωτομαγιά, λόγω του κορωνοϊού, καθώς τα εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει μεν συγκεντρώσεις, αλλά κάνουν λόγο για συμβολικές εκδηλώσεις με τήρηση των μέτρων.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τη μετάθεση των εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά, απόφαση που είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Σήμερα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία- λόγω της οποίας δεν κυκλοφορούν τρένα, προαστιακός και ΗΣΑΠ- ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα για την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων σε όλες τις πόλεις, με χρήση μάσκας, γαντιών και τήρηση των αποστάσεων.

Για το κέντρο της Αθήνας έχουν προαναγγελθεί 17 συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 στο Σύνταγμα. Ακόμη, μεταξύ άλλων, στις 11:00 συνδικάτα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις, προκειμένου να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων που θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Παράλληλα, θα περιπολούν συνεχώς στους δρόμους. Εξάλλου, για το τριήμερο έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυστηρά αστυνομικά μέτρα, ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί το Πάσχα. Έτσι, περίπου 3.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για την αποφυγή των μετακινήσεων εκτός περιφέρειας του τόπου κατοικίας, αλλά και για την αποφυγή του συνωστισμού.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM