Παρά την ημερομηνία - ορόσημο της 27ης Απριλίου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και άλλων περιοριστικών μέτρων, «είναι βέβαιο» πως θα επιβληθούν έκτακτα μέτρα και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

«Δεν θα πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπους και θυσίες αυτό το διάστημα», δήλωσε με νόημα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, μιλώντας σαφώς για απαγόρευση στις μετακινήσεις: «Ας αρχίσουμε να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό να επισκεφτούμε τα χωριά μας, που δεν επισκεφτήκαμε το προηγούμενο διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Η πανδημία μπορεί να παρουσιάζει ύφεση στην χώρα, αλλά τα μεγάλα ταξίδια και οι εκδρομές στην εξοχή και στην επαρχία δεν θα επιτραπούν ούτε στις αρχές Μαϊού. «Δεν χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει, σε πολλές περιοχές της χώρα που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη ή άλλα αστικά κέντρα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Ο ίδιος χαρακτήρισε την επιστροφή στην κανονικότητα μια «αργή διαδικασία», σε φάσεις που θα εξελιχθούν μέσα στον Μάιο και στον Ιούνιο, καθώς τομείς της κοινωνικής και της οικονομικής δραστηριότητας θα ανοίγουν «αλλά προσεκτικά και πάντα με τις οδηγίες των ειδικών».

 

Για την κυκλοφορία και τις μετακινήσεις είπε πως θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν περιορισμοί για ένα διάστημα, χωρίς ωστόσο να μπει σε λεπτομέρειες που άλλωστε μένει να αποφασιστούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και την κυβέρνηση. Ο ίδιος πάντως ξεκαθάρισε πως ανά βδομάδα και δεκαπενθήμερο, θα κυκλοφορεί περισσότερος κόσμος. «Μέχρι τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα», εκτίμησε ο ίδιος, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στον τουρισμό και στην τουριστική δραστηριότητα, καθώς για αυτόν τον κλάδο θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα.

 

Εξήγησε δε πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες για τα επόμενα βήματα. Κατά τον κ. Πέτσσα, «το μεγαλύτερο στοίχημα» είναι το σταδιακό άνοιγμα καταστημάτων του λιανεμπορίου αλλά με τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων υγιεινής.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr