Κορωνοϊός: Το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες αν απαγορευθεί η κυκλοφορία

Κορωνοϊός: Το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες αν απαγορευθεί η κυκλοφορία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ένα έντυπο θα καλούνται να συμπληρώσουν οι πολίτες που επιθυμούν να μετακινηθούν, σε περίπτωση που ισχύσει η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας, προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός των προσεχών ωρών. Σε αυτή την περίπτωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει εισηγηθεί να συμπληρώνουν ένα ειδικό έντυπο οι πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν.

Κορωνοϊός: Το έντυπο που θα συμπληρώνουν οι πολίτες αν απαγορευθεί η κυκλοφορία Facebook Twitter

Στο έντυπο αυτό, οι πολίτες θα δηλώνουν αν πρόκειται για μετακίνηση για την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, για την προμήθεια των απαραίτητων- π.χ. σε φαρμακείο, σούπερ μάρκετ- αν πρόκειται για μετακίνηση για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, για σωματική άσκηση κοντά στην οικία ή για εξυπηρέτηση σε δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». 

Πέρα από το έγγραφο, ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζονται είναι η χρήση SMS, προκειμένου να διευκολύνονται οι απαραίτητες μετακινήσεις. Σε τέτοια περίπτωση, οι πολίτες θα δηλώνουν με SMS τον προορισμό τους και τον λόγο μετακίνησης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ