Προσφυγικό - Λέσβος: Επιθέσεις από ακροδεξιούς καταγγέλλουν δημοσιογράφοι

Προσφυγικό - Λέσβος: Επιθέσεις από ακροδεξιούς καταγγέλλουν δημοσιογράφοι Facebook Twitter
0

Επιθέσεις από ακροδεξιούς καταγγέλλουν πως δέχτηκαν σήμερα δημοσιογράφοι στη Λέσβο.

Όπως γνωστοποίησε πρώτος ο Γερμανός φωτορεπόρερ Μίκεαλ Τράμερ, κατά τον αποκλεισμό βάρκας με πρόσφυγες στο λιμάνι της Θέρμης, δέχτηκε επίθεση από ακροδεξιούς, οι οποίοι και πέταξαν τον φωτογραφικό εξοπλισμό του στη θάλασσα. Μερίδα των ΜΜΕ έκαναν λόγο για επίθεση σε μέλος ΜΚΟ, κάτι που ο ίδιος διέψευσε, λέγοντας πως ουδέποτε έχει δουλέψει σε ΜΚΟ.

«Δέχτηκα επίθεση από φασίσες ενώ οι ντόπιοι προσπαθούσαν να απωθήσουν βάρκα με πρόσφυγες που βρισκόταν σε κίνδυνο, από το λιμάνι της Θέρμης στη Λέσβο. Είμαι (σχετικά) καλά, μην ανησυχείτε - οι πρόσφυγες όμως ακόμα βρίσκονται στη βάρκα. Τους πετούν πλαστικά μπουκάλια» έγραψε ο ίδιος στο Twitter, με μία φωτογραφία του χτυπημένου κεφαλιού του.

Στη συνέχεια, δεύτερος δημοσιογράφος, αυτη τη φορά ο Γιώργος Χρηστίδης του Spiegel, κατήγγειλε νέα επίθεση, με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε να υφίσταται ζημιές.

«Με τραυμάτισαν, πετώντας μου ξύλα, με παρενόχλησαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητό μου. Στη Λέσβο του 2020. Ακροδεξιοί, αφού πρώτα εμπόδισαν μία βάρκα γεμάτη με πρόσφυγες και παιδιά να πιάσει λιμάνι, έστησαν οδοφράγματα στον κύριο αυτοκινητόδρομο, παρενοχλώντας ΜΚΟ και δημοσιογράφους. Αυτό προσγειώθηκε στο αυτοκίνητό μου» έγραψε στο Twitter. 

Μάλιστα, νωρίτερα, σε δρόμο προς τη Μόρια, ένας από τους ντόπιους επεχείρησε να τον χτυπήσει με μία σιδερένια αλυσίδα, όταν ο Γερμανός ανταποκριτής τον ρώτησε γιατί είχαν αποκλείσει τον δρόμο προς τη Μόρια.


Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, υπήρξαν καταγγελίες και για επίθεση σε Ελληνίδα καμεργούμαν.

Όπως γράφει δημοσίευμα της efsyn.gr, Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν και την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκη Τσιριγώτη και Στρατής Κόμβος, που προσπάθησαν να λογικεύσουν τους συγχωριανούς του για να βγουν από το νερό οι πρόσφυγες, δέχτηκαν δέχτηκαν ύβρεις και απωθήθηκαν από το πλήθος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ