Η φωτογραφία του χαρακωμένου προσώπου του 14χρονου που του επιτέθηκαν οι ρατσιστές

Η φωτογραφία του χαρακωμένου προσώπου του 14χρονου που του επιτέθηκαν οι ρατσιστές Facebook Twitter
27

Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύει σήμερα τη φωτογραφία του 14χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας. Την επίθεση τη δέχτηκε το παιδί τη Δευτέρα του Πάσχα από μαυροντυμένους άνδρες που το ξυλοκόπησαν και του χαράκωσαν το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

Το πήγαν αιμόφυρτο και τρομαγμένο ομοεθνείς του στους Γιατρούς του Κόσμου και βρίσκεται πλέον από την προστασία της Εισαγγελίας και της Οργάνωσης.

Όπως είπε το παιδί, οι μαυροντυμένοι απάνθρωποι ρατσιστές το ρώτησαν από πού είναι και του ζήτησαν τα χαρτιά του. Όταν τους απάντησε ότι είναι από το Αφγανιστάν, το ξυλοκόπησαν και το χαράκωσαν με αποτέλεσμα να κάνει 30 ράμματα στο πρόσωπο.

O 14χρονος είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι τρεις άνδρες φορούσαν μπλούζες οι οποίες «είχαν ένα σήμα με δυο δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα είχαν ένα άλλο σχήμα».

Η εφημερίδα αναφέρει για τη δημοσίευση της σκληρής φωτογραφίας με το κακοποιημένο πρόσωπο του παιδιού ότι ο μόνος λόγος που τη δημοσιεύει είναι για να προκληθεί έστω και καθυστερημένα η αντίδραση της πολιτείας αλλά και η αντίδραση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας ρατσιστικής βίας.

27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Με την βλακεια δεν τα βαζουν ουτε οι θεοι .... Εισαι σιγουρος οτι το θεμα ειναι fake !Eισαι σιγουρος ,οτι ειμαι ιδεολογικα αιχμαλωτος καποιας αριστερης ιδεοληψιας !Εισαι σιγουρος ,οτι δεν εχω ταξιδεψει !Εγινε φιλε , αλλα μια ερωτηση εισαι σιγουρος ,οτι δεν εισαι απλα ψωνιο ;
@ Vangelis1972 Η αποψη σου δεν ειναι ο αποκλειστικος στοχος της αποψης μου.Αντλω βεβαια καποια πραγματα που με κεντρισαν ,αρα ολες οι αναφορες δεν εχουν να κανουν με σενα ,αρα "δεν θυμαμαι οτι χαιρομαι" ,ουτε θα σε βαλω αστυνομικο της σκεψης μου !Τωρα κατα την αποψη σου το θεμα ειναι "ολοφανερα ψευδες" !Μωρε μπραβο πληροφορηση ,απο που προκυπτει αυτο ; Εχεις στοιχεια της αστυνομιας ; Διαβασες καποιο ρεπορταζ ; Εισαι αστυνομικος ; Εισαι μεντιουμ ; Πως στην ευχη κανεις αυτη την δηλωση με περισια αυταρεσκεια ,που φτανεθι τα ορια της γελοιοτητας ; Οχι αλλους εφανταστους ....ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχεις ποτέ σου πετάξει σε πτήση εξωτερικού;; (Και ειδικά μετά το 2001, όπου, λόγω τρομοκρατίας, οι έλεγχοι έχουν γίνει εξονυχιστικοί;) Επειδή πιθανολογώ πως όχι (αλλιώς δεν θα μπορούσες να δώσεις έστω και 0,0001% ποσοστό αξιοπιστίας στα παραμύθια περί Ελβετίας), κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ρώτα κάποιον που έχει πετάξει σε διεθνή πτήση και τον εμπιστεύεσαι. Για να δεις τί θα σου πεί κι' αυτός για την πιθανότητα κάποιος (και μάλιστα ανήλικος !) να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο και αποβιβαστεί από το αεροπλάνο, χωρίς όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ταξιδιωτικά έγγραφα.Επίσης, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ξαναδιάβασε τα προηγούμενα σχόλιά μου (και ειδικά το πρώτο). Γελοίος (επαλαμβάνω) είναι αυτός που αδιαφορεί για την πραγματικότητα γιατί αντίκειται στην ιδεολογία του. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν την αναθεωρεί ποτέ, όσο και άν την διαψεύδει η εμπειρία. Αντίθετα, πάντα η εμπειρία μεθερμηνεύεται εκ των υστέρων, για να παραμένει αλώβητη η ιδεολογία.
Χτες ο βουλευτης Παππας της ΧΑ ,παραδεχτηκε εντος της Βουλης με περισιο θρασος το θαυμασμο του προς το Χιτλερ . Κατα το παρελθον η ιδια "Εγκληματικη οργανωση" εχει δημοσιευσει τευχη με εξωφυλλο πρωτοπαλικαρα του Ναζισμου (Γκερινγκ , Χιμλερ κλπ.) Αυτα ειναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ και οχι εικασιες αυτοκλητων Σερλοκ Χολμς, που μετρουν ραματα η κανουν λογικοφανεις αναλυσεις ,για να μας πουν τι δηλαδη ,οτι δεν ξερει τιποτα για το εγκλημα και για αλλη μια φορα εχουμε συνωμοσια του πολιτικου συστηματος κατα των "γνησιων Ελληνων της ΧΑ ;"Λοιπον στρουθοκαλμηλοι και υποκριτες ενα θα πω ....Ναι ρε οποιος θαυμαζει το Ναζισμο ειναι φυσικο επακολουθο να εχει ως ιδεολογια το ΜΙΣΟΣ και αυτο ειναι το καλυτερο αποδεικτικο ,οτι οι ανθρωποι αυτοι ειναι ικανοι για τα χειροτερα , απο το να χαρακωσουν ενα 14χρονο μεχρι να δολοφονησουν καποιον γιατι τους εμποδιζε με το ποδηλατο του γιατι ηταν Πακιστανος .Και για να προλαβω τους "Πλατωνες και Αριστοτεληδες" της ΧΑ ,οχι δεν γουσταρω να σουλατσαρουν ανθρωποι χωρις χαρτια εντος της επικρατειας ,πρεπει να απελαθουν !!!!! Αυτο δεν σημαινει, οτι μπορω να τους σκοτωνω .....
Νόμιζα ότι έχω δώσει όσες εξηγήσεις είναι απαραίτητες. Επειδή όμως οι αναφορές σου παραπέμπουν σ' εμένα, θα σου πώ το εξής: Όπως απεχθάνομαι: α) Τη Χ.Α. (γιατί χάριν κάποιας ιδεολογίας μίσους προτρέπει στη βία και απορρίπτει την πραγματικότητα), έτσι ακριβώς θεωρώ γελοίους καιβ) Όσους πιστεύουν τυφλά σε μια ιδεαλιστική, διεθνιστική, κτλ ιδεολογία (διότι για χάρη της επίσης παραβλέπουν την πραγματικότητα και συμβάλλουν στη βία - όχι βέβαια εναντίον αλλοδαπών , αλλά των ημεδαπών).Εδώ δεν έχουμε (κατά την άποψή μου, τουλάχιστον)"συνωμοσια του πολιτικου συστηματος κατα των "γνησιων Ελληνων της ΧΑ". Πού το είδες αυτό; Ό,τι θυμάσαι χαίρεσαι;Εδώ έχουμε μια ολοφάνερα ψευδή (κατά μέρος ή εν συνόλω, είναι δύσκολο να το πούμε με βεβαιότητα) εξιστόρηση ενός απόλυτα καταδικαστέου περιστατικού (τραυματισμός του εφήβου). Από ποιόν έγινε, γιατί έγινε και σε τί αποσκοπεί αυτή η εξιστόρηση, είναι κάτι που, μάλλον, δεν θα μάθουμε ποτέ. Πάντως το παιδί τώρα θα πάει στην Ελβετία, οπότε ζήσαμε εμείς καλά κι' αυτοί καλύτερα.
Προτεινω την δημιουργία ενός αρχείου με τα προσωπα απο τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α.σε όλη την επικράτεια που θα εμπλουτιζεται απο τον καθένα μας σε καθε τους εκδήλωση και που θα ειναι σε συνεχη συνδεση με το τμημα διωξης ρατσιστικών εγκληματων. Το αρχείο θα πρεπει να εποπτευεται απο εισαγγελέα ετσι ωστε να μην αποσυρονται καποια απο αυτα τα προσωπα κατα το δοκούν με σκοπό ωστε να επιδεικνυονται σε όσους πεφτουν θυματα επιθεσεων τους και να μπορουν να συλλαμβανονται οι υπαιτιοι.Δεν αρκει προφανως πλεον να τους περιγραφουμε με τον σωματοτυπο, το ντυσιμο ή το κουρεμα. Δεν επιλλεγονται τυχαια ολα αυτα ωστε να ειναι κοινα. Πρεπει να καταλαβουμε ολοι μας οτι στην συνειδηση της πλειονοτητας των Ελληνων το κομμα της Χ.Α, ειναι ήδη εκτός νομου. Ειναι μια μεγαλη συμμορία με χαρακτηριστικα και δραση εγκληματικης οργανωσης η οποια συνεχως επεκτεινεται ενεργοποιωντας κρυφα φοβικα αντανακλαστικα του καθενος απο μας. Καποιοι δεν έχουν δυστυχως την καλλιεργεια και τα μεσα για να αμυνθουν στην προπαγανδα της Χ.Α.Οφειλουν ωστοσο να γνωριζουν οτι συμμετεχοντας αναλλαμβανουν και μερος της συλλογικης ευθυνης των πρακτικών της οργανωσης αυτης και καποια μερα εκτος απο την ντροπη για την συμμετοχη τους ισως να κουβαλλουν και το βάρος μιας καταδικαστικής αποφασης εναντιον τους.
Οι ίδιες μέθοδοι με τους Γερμανούς ναζιστές που πριν από μερικά χρόνια είχαν πιάσει στο δρόμο έναν Έλληνα και του χάραξαν με ξυραφάκι τη σβάστικα στο μάγουλο.Οι Έλληνες ναζιστές πιάνουν και παιδιά, τέτοιος ανδρισμός οι Κασιδιάριδες.
Πετάξτε τους έξω από τη Βουλή και από τη χώρα ΤΩΡΑ!Και μη μιλήσει κανένας για δημοκρατία και φασισμό και τέτοια, γιατί δεν δικαιούται να μιλάει για δημοκρατία και να την επικαλείται κάποιος τόσο σιχαμερός και διεστραμμένος υπάνθρωπος.Να επανέλθει στην ελληνική δημοκρατία ο Εξοστρακισμός να γλιτώσουμε από αυτούς που πληγώνουν την αξιοπρέπειά μας και την ψυχή μας.
Αυτή η λογική συμψηφισμού που δημιουργείται κάθε φορά που αναφέρεται ένα τέτοιο περιστατικό είναι εξοργιστική. Είτε το έγκλημα προέρχεται από αλλοδαπούς είτε από ημεδαπούς, παραμένει έγκλημα κατά της ζωής, ποινικά κολάσιμο και ανθρωπίνως απαράδεκτο. Το αν ο αλλοδαπός σκοτώνει για λόγους εγκληματικούς ή εξαθλίωσης, είναι αποκλειστικά ευθύνη της πολιτείας η οποία θα έπρεπε εδώ και είκοσι χρόνια να έχει θεσπίσει τους κατάλληλους μεταναστευτικούς νόμους, έτσι όπως κάθε σοβαρή χώρα κάνει, και να μην σπαταλά τα κονδύλια που τις παρέχονται κάθε χρόνο για το σκοπό αυτό, ποσά ουκ ευκαταφρόνητα. Το αν όμως ο ημεδαπός σκοτώνει απλά και μόνο για ρατσιστικούς λόγους, χωρίς να σέβεται την ανθρώπινη ζωή, επειδή έχει την ψευδαίσθηση ότι είναι βιολογικά ανώτερος, τότε φταίμε ο καθένας από μας ξεχωριστά και η παιδεία που μας παρέχεται από τις οικογένειες μας καταρχήν και το εκπαιδευτικό σύστημα γενικά. Άλλωστε το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι να την ανέχεσαι και όταν το τέρας αρχίζει και σου μοιάζει, τότε παίζεις μόνο στο γήπεδο του.
Συμφωνώ.Δυστυχώς ζούμε σ΄ένα ανοργάνωτο κράτος με πολίτες μεγαλωμένους με ψευδαισθήσεις.Δεν αρκούν τα λόγια αγανάκτησης!Περισσότερο αγανακτώ για την ανοχή της πολιτείας.
Η πικρή αλήθεια ειναι ότι δεν θα επρεπε να χρειαζόμαστε την δημοσιοποίηση ενος βασανισμένου ανθρώπου για να δραστηριοποιηθούμε ενάντια στην βία και τον ρατσισμό... Κρίμα πραγματικά και ντροπή. Ως άνθρωπος ντρέπομαι. Την στιγμή μάλιστα που υποστηρικτές τέτοιων μεθόδων βρίσκονται εκλεγμένοι απο μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μου μέσα στην βουλή.
Οι νεο-ναζί με τις δολοφονίες τους έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να διαπράξουν και τα ειδεχθέστερα εγκλήματα. Επομένως και το συγκεκριμένο δεν θα πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση για την απανθρωπιά του, παρά μόνο αγανάχτηση. Having said this, υπάρχουν σημεία στην όλη ιστορία που δημιουργούν ερωτηματικά για την ακρίβεια της όλης αφήγησης. Αντιγράφω απόσπασμα από το άρθρο της Α. Ψαρρά: "(...) Ο μικρός Αφγανός ετοιμαζόταν να πάει με τη μητέρα του στην Ελβετία, όπου βρίσκεται και ο αδελφός του. Μια και η νομιμότητα δεν επιτρέπει τέτοια όνειρα σε ένα παιδί του Τρίτου Κόσμου, η μόνη γνωστή οδός είναι η επί πληρωμή διασφάλιση μια πολυπόθητης θέσης σε ένα αεροπλάνο. Ο μικρός είχε χωριστεί από τη μητέρα, μια και ο οργανωτής της διαφυγής τούς είχε βάλει σε ξεχωριστά γκρουπ, για προφανείς λόγους. Το γκρουπ της μητέρας επιβιβάστηκε κι έφυγε, ενώ η ίδια ήταν σίγουρη ότι ο μικρός είχε ήδη επιβιβαστεί νωρίτερα. Τελικά, για -πολλοστή φορά- κακή του τύχη συνελήφθη στο αεροδρόμιο κι αφού παρέμεινε για 20 λεπτά στο αστυνομικό τμήμα τον άφησαν, και αυτός πήρε το μετρό για να φύγει. Επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τη μητέρα του και με άλλες οικογένειες Αφγανών προσφύγων στην Αθήνα. Αφησαν δηλαδή ένα δεκατετράχρονο παιδί έτσι απροστάτευτο χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς για το πού θα πάει και πώς χωρίστηκε από τους δικούς του (...)" Πρόκειται για διατύπωση που είναι λαθεμένη από την αρχή μέχρι το τέλος: Κατ' αρχάς, κανείς λαθρομετανάστης δεν ταξιδεύει αεροπορικώς. Ποτέ. (Εκτός και άν μιλάμε για τίποτα ναρκοβαρόνους που πετούν στα κρυφά με ιδιωτικά αεροσκάφη, από/προς ιδιωτικά αεροδρόμια και χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδια πτήσης). Οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρίες απαγορεύεται να δεχθούν προς επιβίβαση κάποιον που δεν έχει α) έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα ΚΑΙ β) δικαίωμα εισόδου στη χώρα προορισμού (άδεια παραμονής ή θεώρηση εισόδου ή κατοχή υπηκοότητας που επιτρέπει είσοδο, κτλ). Σε αντίθετη περίπτωση, τα πρόστιμα για την αεροπορική εταιρεία είναι βαρύτατα και σε περίπτωση υποτροπής, οδηγούν σε αναστολή της άδειας λειτουργίας (μιλάμε για απώλειες εσόδων εκατομμυρίων). Και ειδικά εάν μιλάμε για την Ελβετία. Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με το ενδεχόμενο «λαδώματος» ενός υπαλλήλου, αφού τα στοιχεία διαβατηρίου και βίζας καταχωρούνται σε βάσεις δεδομένων στις οποίες έχουν πρόσβαση οι πάντες: προϊστάμενοι εταιρείας, Αρχές ασφαλείας, κτλ. Πέραν του ότι ο ίδιος ο μικρός δεν είχε καμία ελπίδα να επιβιβαστεί, υποτίθεται ότι αποχωρίστηκε από τη μητέρα του, διότι αυτή κατάφερε να πάρει την πτήση. Συγνώμη, αυτό πώς είναι δυνατόν;;; Εκτός αυτού, εδώ μιλάμε για ανήλικο. Πώς θα επιβιβαζόταν ο ανήλικος στο αεροπλάνο χωρίς τη συνοδεία γονέα του;; Επομένως, οι απόψεις της κ. Ψαρρά ότι «η μόνη γνωστή οδός είναι η επί πληρωμή διασφάλιση μια πολυπόθητης θέσης σε ένα αεροπλάνο» (!), και ότι «Ο μικρός είχε χωριστεί από τη μητέρα, μια και ο οργανωτής της διαφυγής τούς είχε βάλει σε ξεχωριστά γκρουπ, για προφανείς λόγους (!!)» είναι αστείες. Η επιλογή του αεροπορικού μέσου για λαθρομετανάστευση αποκλείεται και για τον απλούστατο λόγο ότι, ακόμα και εάν κάποιος καταφέρει με μαγικό κόλπο να επιβιβαστεί παράνομα στο αεροπλάνο, θα τον τσιμπήσουν (με απόλυτη βεβαιότητα) οι Αρχές ασφαλείας στο σημείο εισόδου στη χώρα προορισμού (στην προκειμένη περίπτωση, στην Ελβετία). Εδώ συμβαίνει διάφοροι (πχ Αφγανοί) να έχουν ισχυρό διαβατήριο, να έχουν και βίζα, και όταν φτάνουν π.χ. στη Ρώμη, να τους ρωτάνε στον έλεγχο διαβατηρίων πόσα χρήματα έχουν στις τσέπες τους. Αν η απάντηση δεν είναι ικανοποιητική (και δημιουργεί υποψίες ότι η βίζα αποκτήθηκε για λόγους φιλανθρωπίας/δια της πλαγίας οδού, κτλ), οι συγκεκριμένοι μπαίνουν με το ζόρι στην επόμενη πτήση επιστροφής και γυρνούν στην πατρίδα τους. (Σημ: η ισχυρή θεώρηση εισόδου – visa – επιτρέπει στον κάτοχο την είσοδο στη χώρα εκδόσεώς της, χωρίς όμως να δημιουργεί και υποχρέωση στη χώρα να επιτρέψει την είσοδο. Είναι αναγκαία, αλλά όχι ικανή συνθήκη). Δεν αποκλείεται η υπόλοιπη περιγραφή να είναι αληθινή, και θά'ταν πραγματικά κρίμα για το παιδί. Θυμάμαι όμως και μια περίπτωση προ 20ετίας με μια κοπέλα που είχε χαραγμένη στο μέτωπο μια σβάστικα και είχε πεί ότι της την είχαν κάνει νεοναζιστές. Τότε είχε γίνει πρωτοσέλιδο και αντικείμενο έντονης συζήτησης (η ακροδεξιά τότε λάμβανε 0,01%). Ο στιλιζαρισμένος τρόπος όμως που είχε γίνει το σχέδιο, προκάλεσε τις υποψίες της αστυνομίας και τελικά αποδείχθηκε ότι η ίδια είχε ζητήσει από το αγόρι της να της το κάνει, έτσι για πλάκα. Το ωραίο είναι ότι ακόμα και σήμερα, αν γκουγκλάρετε την ιστορία θα δείτε μόνο αποτελέσματα που αναπαράγουν τον αστικό μύθο.
Δεν αντιλέγω ότι μια είδηση πρεπει να την φιλτράρουμε διπλά. Αν όντως έχουν έτσι τα πράγματα τότε η ιστορία του πιτσιρικά μπορει να "μπάζει".. Αυτο όμως μπορεί να συμβαίνει για το όποιον λόγο και οχι γιατι κάποιοι άλλοι τον βασανισαν αντί ακροδεξιων ομάδων... Ειναι κοινό μυστικό τι γίνεται στο κέντρο και πραγματικά η κοινωνία κάνει ότι δεν καταλαβαίνει... Θα σου πω απλα ότι έχω βρεθεί οχι σε ξυλοδαρμό αλλα σε έντονο εκφοβισμό ομοφυλόφιλου ανθρώπου πέριξ της Ομόνοιας... Και ήταν ακροδεξιοί... Το λέγανε τα μπλουζάκια τους... Και οχι ότι μπήκαν και στον κόπο να το κρύψουν κιόλας... Στην συγκεκριμένη ιστορία τωρα ειναι δύσκολο να αποδειχθεί το αληθές της υπόθεσης... Αλλα αυτο ξέρεις τι σημαίνει; Ότι εχει καταντήσει φυσιολογικό να ακούμε για βασανισμούς αλλοδαπών και να δεχόμαστε ως τι πιο αναμενόμενο την χρυσή αυγή απο πίσω... Και αυτο δυστυχώς ειναι ενα συμπέρασμα πολυ πιο ανυσηχιτικό απο την ίδια απεχθή αυτη πράξη.
Ρε φιλε ειλικρινα εχω προσεξει και αλλες φορες τα σχολια σου σε αναλογα θεματα ειναι ναι μεν αλλα. Το θεμα δεν ειναι αν θα ταξιδευε το παιδι με αεροπλανο η με καραβι, το θεμα ειναι οτι ενας ανθρωπος χτυπηθηκε απο φασιστακια στην Αθηνα και σε διαβεβαιωνω οτι δεν ειναι και τοσο σπανιο φαινομενο. Ολα τα αλλα μπορει να ειναι σαλτσες που καποιος δημοσιογραφος εβγαλε απο το μυαλο του αλλα αυτο δεν αλλαζει την ουσια της υποθεσης.Αμα εισαι "διαφορετικος" και εχεις την ατυχια να μενεις στην Ελλαδα την εβαψες
@ XRISTOS25 Και σένα φίλε άν σε χαλάει που δεν είμαι χαχόλος για να τρώω αμάσητο ότι μου σερβίρουν, λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω στυλ. Αφού "έχεις προσέξει και άλλες φορές τα σχόλιά μου", θα έχεις διαπιστώσει ότι μιλάω πάντα τεκμηριωμένα και μετά λόγου γνώσεως. Άν έχεις αντίθετα επιχειρήματα, ευχαρίστως να τα ακούσουμε. (Δε νομίζω όμως).Αφού θέλεις να μάθεις ποιό είναι το θέμα, θα στο πώ:(στη συγκεκριμένη περίπτωση) μεγάλο μέρος της ιστορίας είναι παραμύθι. Τώρα, άν το υπόλοιπο μέρος είναι αλήθεια ή όχι, θα πρέπει να το εξετάσουμε (και μάλιστα με επιφυλακτικότητα, γιατί έχει χαθεί η έξωθεν καλή μαρτυρία). Αυτό επιτάσσει ο ορθολογισμός. Αντιθέτως, η φανατίλα επιτάσσει τώρα που βρήκαμε παπά, να θάψουμε όποιον νά΄ναι.Η πλάκα είναι ότι επίτηδες ξεκίνησα το σχόλιό μου έτσι ("νεο-ναζί", "δολοφονίες", "ειδεχθέστερα εγκλήματα", κτλ) για να αποφύγω σχόλια όπως το δικό σου. Ένα πράμα όπως η Κ. Δημουλά, που στην αρχή της κάθε της πρότασης, έβαζε και έναν λόγο συμπάθειας για τους μετανάστες, μην τυχόν και την πούνε ρατσίστρια (που τόλμησε να πεί ότι στην Κυψέλη έχουν στοιβαχτεί τόσοι, όσοι δεν χωράνε). Και βέβαια δεν απεφεύχθησαν αρνητικά σχόλια του στυλ: "Είσαι όλο ναι μεν αλλά". θα σε σοκάρω που θα στο πώ, αλλά μάθε ότι για τους σκεπτόμενους ανθρώπους, πολύ σπάνια υπάρχει άσπρο - μαύρο. Τώρα εσύ, αυτό πές το "ναι μεν αλλά" ή όπως αλλιώς σου αρέσει.
@Vangelis72Συγγνώμη αλλά στο θέμα ρατσισμός μόνο μαύρο-άσπρο υπάρχει και καμία ενδιάμεση απόχρωση. Δεν είναι και η καταλληλότερη στιγμή για να κολλάμε σε επιβεβαιωμένες ή όχι πληροφορίες. Όπως και να χει,το γεγονός του ξυλοδαρμού ενός ανήλικου από φασίστες είναι πραγματικότητα. Το αν επιλέγετε να ασχολείστε με το πως και γιατί, είναι δικό σας θέμα.
Και δεν είναι μόνο αυτά τα σημεία της ιστορίας που είναι (ολοφάνερα) ψευδή. Το αρχικό άρθρο έκανε λόγο για 30 ράμματα. Από τις φωτογραφίες είναι σαφές ότι αυτό δεν ισχύει. Ο ίδιος στο video μιλάει για 16 ράμματα. ΟΚ, ΟΚ, δεν χρειάζεται, την ξέρω την απάντηση-ερώτηση: «δηλαδή 16 ράμματα είναι λίγα;». Ή: «εσένα ρε φίλε αυτό είναι το πρόβλημά σου; Άν είναι 20 ή 30;" Είναι προφανές ότι και ένα μόνο ράμμα είναι πααάρα πολύ, δεν το συζητάμε. Το γεγονός όμως ότι αρχικά μιλάγαμε για 30 και μετά για 16, δύο πράγματα μπορεί να δείχνει: α) Είτε πως η Εφημερίδα των Συντακτών για άλλη μία φορά έκανε δημοσιογραφία κατά τρόπο ιμπρεσσιονιστικό (συγνώμη, αλλά για θέματα τόσο σοβαρά - και διχαστικά για την κοινωνία - δεν επιτρέπονται αυτοσχεδιασμοί ως προς το τί είπε η Κ.Δημουλά ή τί συνέβη στον αφγανό νεαρό).β)Είτε πως ο νεαρός άλλα έλεγε στην αρχή και άλλα τώρα (άρα υπάρχει κάποιο μέρος της ιστορίας του που να είναι αληθινό;)Στο άρθρο επίσης αναφέρεται ότι οι χρυσαυγίτες τον ρώτησαν «στα ελληνικά» άν έχει χαρτιά και από ποιά χώρα είναι. ΟΚ, ολοφάνερα, δεν μπορούμε να πάρουμε και τοις μετρητοίς το τί έγραψε η αρθρογράφος, αλλά η πιθανότητα οι χρυσαύγουλοι όντως να ομιλούν παστούν είναι πολύ μικρή (εδώ τους δυσκολεύουν τα ελληνικά). Το παιδί όμως δεν ξέρει να πει στα ελληνικά ούτε "καλημέρα" (όπως σαφώς προκύπτει από το video). Άρα ο μίνι διάλογος πώς έγινε; Στη νοηματική; Εξ άλλου στο video λέει ότι δεν μπόρεσε να δει τα πρόσωπά τους γιατί τον προσέγγισαν από πίσω και αμέσως μετά τον μίνι διάλογο άρχισαν τις φάπες. ΟΚ, δεν πρόλαβε να δει τα πρόσωπά τους, αλλά τότε πώς πρόλαβε να διακρίνει το σήμα με «δύο κλαδιά με δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα στα δεντράκια είχε ένα σήμα που δεν κατάλαβα τί ήταν»; Και γιατί αυτή η διατύπωση που θυμίζει τη Σελήνη από τη Λάμψη του Φώσκολου; Η σημαία του Αφγανιστάν και το εθνόσημο του Αφγανιστάν έχουν στεφάνι (από σιτάρια), σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της Χ.Α. Αγνοεί ο Αφγανός τη λέξη "στεφάνι" ή θέλει να μας παραστήσει τον εντελώς αφελή και ανίδεο που ό,τι είδε λέει και δεν τον έχουν δασκαλέψει σε τίποτα;http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_Afghanistan.svghttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Emblem_of_Afghanistan.svgΚαι τέλος, μην μου πείτε ότι εσείς βλέποντας αυτό:http://en.wikipedia.org/wiki/File:Chrisi_Avgi_Logo.svgκαταλαβαίνετε ότι πρόκειται για φύλλα δάφνης (!!) Πάντως, η Πάολα Ρεβενιώτη πρόσφατα έγραψε ότι "βρήκαμε ένα μεταλλικό καπάκι Coca-Cola και γδάραμε τα χέρια και το λαιμό μας, και τους εκβιάσαμε (σημ. τους αστυνομικούς) ότι αν δεν θα μας αφήσουν να φύγουμε, θα τους κατηγορήσουμε για βασανιστήρια." http://www.lifo.gr/team/readersdigest/38147Επίσης, δεν θα κάνω το λάθος να συμψηφίσω τους φόνους Ελλήνων από αλλοδαπούς, για να δικαιολογήσω το έγκλημα κατά του νεαρού. Διότι είναι τραγικό να ξεπέφτεις στο επίπεδο όσων κατακρίνεις. Και σε κάθε περίπτωση, συμψηφισμοί δολοφονιών δεν πρέπει να γίνονται (βεβαίως, το πώς καλύπτονται από τα ΜΜΕ αυτοί οι φόνοι είναι άλλο θέμα).Θα πώ όμως ότι πέρυσι σκοτώθηκαν 3 αλλοδαποί από χέρια ρατσιστών. Από απλή αναζήτηση στο google βρήκα πολύ περισσότερες δολοφονίες αλλοδαπών από αλλοδαπούς. (Ενδεικτικά:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=497606Όσο για το πώς ξεχαρμανιάζουν οι λαθρομετανάστες στη Μανωλάδα, ένας μίλησε «για βιασμούς των μικρότερων και πιο αδύναμων συμπατριωτών τους ή άλλων εθνοτήτων»http://www.lifo.gr/team/readersdigest/38272Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι εάν κάποιος αλλοδαπός δολοφονηθεί, τραυματισθεί, κτλ στην Ελλάδα, η πιθανότητα να ευθύνεται γι΄αυτό έλληνας ρατσιστής είναι κατά πολύ μικρότερες από την πιθανότητα να ευθύνεται ομοεθνής του ή άλλος αλλοδαπός. Οπότε, τα ράμματα στο πρόσωπο του νεαρού δεν συνεπάγονται αυτόματα και την ρατσιστική βία εναντίον του. Προσέξτε: Δεν λέω ότι η Χ.Α. είναι ανίκανη να κάνει κάτι τέτοιο (αφού έχει κάνει και πολύ χειρότερα). Λέω ότι αυτή η ιστορία έχει πάρα πολλά σημεία που δεν φαίνονται νορμάλ, και πολλές αντιφάσεις.Τέλος πάντων, κολάζεσαι και μόνο που σκέφτεσαι ότι κάποιος μπορεί να ψεύδεται, αλλά ούτως ή άλλως, μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ ποιά είναι αλήθεια.
@ Click 14.5.2013 | 22:53Εκτιμώ πολύ το ευγενικό σας ύφος. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας στο ότι, στον ρατσισμό υπάρχει μόνο άσπρο-μαύρο. Όντως, δεν υπάρχει γκρι ως προς την αποδοχή ή απόρριψη του φαινομένου. Όχι όμως ως προς τον τρόπο που καλύπτεται το θέμα από τα ΜΜΕ ή ως προς το ποιά είναι τα πραγματικά περιστατικά. 'Η ως προς την αναγκαστική αγιοποίηση των αλλοδαπών. Ή ως προς την αυτόματη αναγνώριση του δίκαιου του κάθε αιτήματος, μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από αλλοδαπό. Ή στην καταπάτηση των δικαίων των Ελλήνων, χάριν της υπεράσπισης των συμφερόντων των αλλοδαπών. Εκεί θα πρέπει να βρεθεί ένας λογικός και δίκαιος συμβιβασμός, και η κατάλληλη απόχρωση του γκρι.Στην Ελλάδα τα έχουμε μπερδέψει λίγο αυτά τα πράγματα. Για να είσαι πολιτικώς ορθός θα πρέπει να είσαι αναρχο-αυτόνομος, της ανένταχτης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, υπέρ του προλεταριακού διεθνισμού, "κάτω τα κράτη, κάτω τα σύνορα, κάτω οι μεταναστευτικές πολιτικές, καλοδεχούμενοι οι μετανάστες" (ακόμα και μας έρθουν 5 εκατομμύρια), "είμαστε όλοι μετανάστες", και άλλα τέτοια ωραία. Δεν τα ασπάζεσαι όοοολα αυτά; Ε, τότε "είσαι φασίστας". Με συγχωρείτε, αλλά εγώ στη λογική αυτή δεν μπορώ να μπώ.
Πραγματι, θυμαμαι και εγω το περιστατικο (γυρω στο 92 πρεπει να ηταν), και πραγματι η χ.α. ηταν ανυπαρκτη ως εκλογικο μεγεθος, αλλα απλα θυμιζω οτι τη συγκεκριμενη περιοδο ηταν που σημειωσε μια σημαντικη αυξηση στον αριθμο των μελων μεσα στο κλιμα των συλλαλητηριων για το μακεδονικο.Καταλαβαινω τις ενστασεις σου και φανταζομαι οτι π.χ. και οι γιατροι του κοσμου θα προσπαθησαν να βεβαιωθουν οσο ειναι δυνατον για την αληθεια των λεγομενων του, ειδικα εφοσον το περισταστικο δεν μπορει να επιβεβαιωθει απο καποιον τριτο. Νομιζω οτι και αυτοι ειχαν συμφερον να μην δημοσιοποιησουν με τετοιο τροπο μια ιστορια που θα γυρισει ευκολα μπουμερανγκ.Οσον αφορα τις οποιες αντιφασεις που σου προκαλουν και τις οποιες αμφιβολιες πιστευω οτι το τι προηγηθηκε πριν το περισταστικο ή το ποιος ειναι ο ακριβης αριθμος των ραμματων δεν εχουν μεγαλη σημασια σε σχεση με την αξιοπιστια του 14χρονου. Ακομη και αν ειχε βγαλει την ιστορια απο το μυαλο του η λεπτομερειες για την ελβετια και το αεροπλανο δεν θα τον βοηθουσαν καπως στους σκοπους του.Οσον αφορα το διαλογο με τους μαυροντυμενους τυπους, γιατι αποκλειεις οτι παρολο που δεν μιλαει ελληνικα καταλαβαινει λεξεις οπως "χαρτια" ή οτι ο μινι διαλογος εγινε και με τη χρηση κοινως γνωστων ξενων λεξεων (visa, passport κλπ).Οσον αφορα δε το δαφνινο στεφανι κλπ εκει πιθανον να εχουν προστεθει στην μαρτυρια στοιχεια εκ των υστερων. Θεωρω πιο πιθανον οι δραστες να μην εφεραν τα διακριτικα της χ.α., οπως ειναι η συνηθης πρακτικη για τετοιες περιφερομενες ομαδες εφοδου, βαλανε ομως και αυτη τη λεπτομερεια για να γινει η ολη ιστορια πιο γλαφυρη. Κακως αν πραγματι εγινε ετσι, αλλα και παλι δεν αφορα τοσο πολυ ουσια της υποθεσης.
Ästhet 15.5.2013 | 08:46 Το πλήρες κείμενο του αρχικού άρθρου είναι διαθέσιμο πχ εδώhttp://nemesismind.blogspot.com/Ρίξε του μια ματιά σε παρακαλώ. Πόσες παράγραφοι είναι; Άν από αυτές αφαιρέσεις1) Την ιστορία με την πτήση στην Ελβετία, την μητέρα-Χουντίνι που πέταξε ήδη, κτλ2) Την ιστορία με τα δάφνινα δεντράκια (που ο ίδιος λες ότι προφανώς προστέθηκε εκ των υστέρων)3) Τον διάλογο με τους νεοναζί. (Στο άρθρο αναφέρεται επί λέξει: "Τον ρώτησαν στα ελληνικά από πού είναι και του ζήτησαν τα χαρτιά του". Προφανώς, η συντάκτρια ήθελε να αποκλείσει την πιθανότητα κάποιος αναγνώστης να υποθέσει ότι πρόκειται για - άλλο ένα - έγκλημα από αλλοδαπό σε αλλοδαπό. Τώρα πώς αυτός ο διάλογος μπορεί να έγινε "στα ελληνικά", είναι κάτι που προφανώς δεν το σκέφτηκε.4) Τις περιγραφές για το πόσο κακό ήταν το νοσοκομείο και πόσο καλή η ΜΚΟ (Πάντως, οι γιατροί του "κακού" νοσοκομείου ήταν αυτοί που του απολύμαναν τις πληγές και του έκαναν τα ράμματα)5) Τις περιγραφές για τα 30 ράμματα, κτλ (που μετά έγιναν 15 ή 16 - κατά δήλωση του ιδίου). ΕΡΩΤΗΣΗ: Τί απομένει από το αρχικό άρθρο; 5 σειρές;; Και άν όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια, πόσο σοβαρά μπορούμε να πάρουμε αυτές τις 5 σειρές;