Η φωτογραφία του χαρακωμένου προσώπου του 14χρονου που του επιτέθηκαν οι ρατσιστές

Η φωτογραφία του χαρακωμένου προσώπου του 14χρονου που του επιτέθηκαν οι ρατσιστές Facebook Twitter
27

Η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύει σήμερα τη φωτογραφία του 14χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας. Την επίθεση τη δέχτηκε το παιδί τη Δευτέρα του Πάσχα από μαυροντυμένους άνδρες που το ξυλοκόπησαν και του χαράκωσαν το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι μπίρας.

Το πήγαν αιμόφυρτο και τρομαγμένο ομοεθνείς του στους Γιατρούς του Κόσμου και βρίσκεται πλέον από την προστασία της Εισαγγελίας και της Οργάνωσης.

Όπως είπε το παιδί, οι μαυροντυμένοι απάνθρωποι ρατσιστές το ρώτησαν από πού είναι και του ζήτησαν τα χαρτιά του. Όταν τους απάντησε ότι είναι από το Αφγανιστάν, το ξυλοκόπησαν και το χαράκωσαν με αποτέλεσμα να κάνει 30 ράμματα στο πρόσωπο.

O 14χρονος είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι οι τρεις άνδρες φορούσαν μπλούζες οι οποίες «είχαν ένα σήμα με δυο δάφνινα δεντράκια που κάτω ενώνονταν και μέσα είχαν ένα άλλο σχήμα».

Η εφημερίδα αναφέρει για τη δημοσίευση της σκληρής φωτογραφίας με το κακοποιημένο πρόσωπο του παιδιού ότι ο μόνος λόγος που τη δημοσιεύει είναι για να προκληθεί έστω και καθυστερημένα η αντίδραση της πολιτείας αλλά και η αντίδραση κάθε πολιτισμένου ανθρώπου απέναντι σε αυτό το φαινόμενο της ακραίας ρατσιστικής βίας.

27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ