Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Χαϊδάρι και Νέα Φιλαδέλφεια

Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων σε Χαϊδάρι και Νέα Φιλαδέλφεια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
1

Νέοι εμπρησμοί σε αυτοκίνητα σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο Χαϊδάρι και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τυλίχθηκε στις φλόγες ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Αντωνίου, στο Χαϊδάρι, ενώ περί τις 2:00 σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε ακόμη ένα αυτοκίνητο, στη λεωφόρο Δεκελείας, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και στα δύο περιστατικά επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Μπαράζ επιθέσεων

Τις τελευταίες εβδομάδες, οχήματα, καταστήματα και ΑΤΜ γίνονται στόχος αγνώστων που προκαλούν καταστροφές και υλικές ζημιές, στο κέντρο και τα προάστια της Αθήνας. Δεκάδες αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί από αυτές τις φαινομενικά «τυφλές επιθέσεις», τις οποίες ερευνά η αστυνομία. 

Στις 23 Ιανουαρίου, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη για μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι δράστες είχαν αναρτήσει κείμενο ανάληψης ευθύνης για τις επιθέσεις της 20ης και 21ης Ιανουαρίου στην Αθήνα, καθώς και για επίθεση, στις 6 Ιανουαρίου, στο Ίδρυμα Μητσοτάκη, υπογράφοντας ως «σύντροφοι και συντρόφισσες».

Στο κείμενό τους κάνουν λόγο για «επαναστατική υπόθεση, για έναν κόσμο χωρίς καταπιεστές και καταπιεσμένους, για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης», εκφράζοντας «αλληλεγγύη στους/στις καταληψίες απ' το Κουκάκι, που υπερασπίστηκαν μαχητικά τις καταλήψεις τους».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Πάλι καλά που δεν κάηκε κανένα στέκι παραγωγής μολότοφ. Τότε θα είχαμε αντίποινα και καταγγελίες και ΜΚΟ να μιλάνε και το ΚΕΕΡΦΑ και συνεντεύξεις πολύ θυμωμένες.Τώρα είναι απλά Δευτέρα.