Περιστέρι: Βασιλόπιτα 5 τόνων και 35.000 κομματιών - Διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης στην Ευρώπη

Περιστέρι: Βασιλόπιτα 5 τόνων και 35.000 κομματιών - Διεκδικεί τον τίτλο της μεγαλύτερης στην Ευρώπη Facebook Twitter
35.000 κομμάτια και 200 φλουριά είχε η βασιλόπιτα - γίγας που δημιούργησαν αρτοποιοί στο Περιστέρι
0

Δεκάδες αρτοποιοί και ο Δήμος Περιστερίου σε μια μοναδική γιορτή δημιούργησαν και φέτος τη μεγαλύτερη βασιλόπιτα, με περισσότερα από 35.000 κομμάτια και 200 φλουριά που αντιστοιχούν σε δώρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου – στάση Μετρό "Περιστέρι", η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 300 τετραγωνικά μέτρα και τους 5 τόνους βάρος, κόπηκε το απόγευμα από το δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και διανεμήθηκε στους πολίτες που παρευρέθησαν από το Περιστέρι και όλη την Αττική.

 

Για τη δημιουργία της εργάσθηκαν έμπειροι αρτοποιοί και 30 και πλέον βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας είναι 1.950 kg Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής, 900 kg Μαργαρίνη λευκή, 670 kg Ζάχαρη, 630 kg γιαούρτι, 210 kg άχνη, 90 kg /μπέικιν πάουντερ, 730 αυγά, 980 πορτοκάλια, 65 kg ηλιέλαιο, 93 kg κονιάκ, 2,5 κουτί βανίλια.

Όπως είπε ο δήμαρχος Περιστερίου, Α.Παχατουρίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόκειται για βασιλόπιτα τουλάχιστον 300 τετραγωνικών μέτρων, ενώ τα φλουριά αντιστοιχούν σε δώρα πολιτισμού - εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων, κινηματογράφου, βιβλία. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM