Με απεργία στις Πανελλαδικές απειλούν οι καθηγητές

Με απεργία στις Πανελλαδικές απειλούν οι καθηγητές Facebook Twitter
9

Με απεργιακές κινητοποιήσεις, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, προειδοποιεί η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αντιδρώντας στο μέτρο της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από την προσεχή σχολική χρονιά.

«Η κυβέρνηση πάτησε τη σκανδάλη» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, καταλογίζοντας της ότι «σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση (μετά το Πάσχα ξεκινούν οι εξετάσεις), η κυβέρνηση επιλέγει να βάλει μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών».

Σε άλλο σημείο η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση «κλέφτη» γιατί, όπως λέει, «προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%. Προωθεί Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους. Προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από το Σεπτέμβρη. Δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας».

Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν ψηφιστούν τα μέτρα, που εμπεριέχονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο ήδη κατατέθηκε στη βουλή, τότε θα προχωρήσουν σε απεργίες μέσα στις εξετάσεις.

Την Κυριακή 28 Απριλίου, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που προγραμματίζεται στις 18.30 μ.μ. με προσυγκέντρωση στην οδό Ερμού, ενώ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και στις συγκεντρώσεις της 1η Μάη (στην Αθήνα προσυγκέντρωση Πολυτεχνείο 10.30 π.μ. και πορεία στην Πλατεία Κλαυθμώνος).

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Απο τη μια τρέμω για το τι πρόκειται να γίνει γιατί δίνω Πανελλήνιες και απο την άλλη δε μπορώ να κατηγορήσω τους καθηγητές γιατί έχουν απόλυτο δίκιο...
Συγνώμη βρε παιδιά εκεί στη Lifo αλλά το άρθρο είναι ανολοκλήρωτο. Γράψτε και τους λόγους για τους οποίους οι καθηγητές δικαίως διαμαρτύρονται, αναφέρετε αυτό το τραγικό νομοσχέδιο που πάνε να ψηφήσουνε, γιατί γεμίσαμε εξυπνάκηδες με μαύρα μεσάνυχτα.Όσο για τους μαθητές για ποιές πανελλαδικές φοβούνται; Για αυτές που άλλου θα περάσουν και αλλού θα τους βάλουν; Και για ποιά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μιλάμε; Μήπως να αφαιρέσουμε το "ανώτατα" και "ανώτερα";Αλλά γι' αυτό πάμε κατά διαβόλου. Γι' αυτή την κωλονοοτροπία. Συνοχή ΜΗΔΕΝ! Μία ολόκληρη κοινωνία διαλύεται σε όλους τους τομείς τις αλλά: «Τι με νοιάζει εμένα γιατί απεργεί ο ένας ή ο άλλος. Μακριά από εμένα να είναι, τη δουλειά μου να κάνω».
να θέλουν να αντιδράσουν για αυτές τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, να το καταλάβω, να αντιδράσουν για το μισθό τους που έχει κουτσουρευτεί εντελώς, να το καταλάβω. Για τα υπόλοιπα όμως; ήμαρτον δηλαδή!
ήρθε η άνοιξη! τα πουλάκια τιτιβίζουν! τα βλέμματα γίνονται πιο ερωτικά! τα λουλουδάκια ανθίζουν! και φυσικά ήρθε η εποχή όπου - στανταράκι - στο εδώλιο του "εχθρού του λαού" κάθονται οι εκπαιδευτικοί (πριν από αυτούς - στανταράκι - οι αγρότες το χειμώνα, μετά από αυτούς - στανταράκι - οι ναυτεργάτες το καλοκαίρι). και να θυμάστε φίλες μου: οι μόνοι που έχουν δίκιο όλες τις εποχές είναι κυβέρνηση, αστυνομία και παπαγαλάκια μεταμφιεσμένα σε δημοσιογράφους! η μέρα της μαρμότας a-la-greque...
"προωθεί ρύθμιση για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ακόμα και κατά 25%"βασικά 2 ώρες θα τους προσθέσει, που σημαίνει ότι υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δουλεύουνε 8 ώρες [την εβδομάδα πάντα].
Από 18 ως 24 ώρες είναι τα ωράρια των εκπαιδευτικών, και σίγουρα υπάρχει περιθώριο αύξησης προκειμένου να καλυφθούν ώρες για λόγους οικονομίας, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν ειδικότητες καθηγητών με μηδενική πρόσθετη εργασία στο σπίτι (προετοιμασία μαθήματος και διόρθωση γραπτών).
Κάνετε λάθος. Η απόφαση μιλάει για 2 ώρες την εβδομάδα. (πάντα για μέση εκπαίδευση). Δηλαδή 24 λεπτά την ημέρα. Και φυσικά μιλάμε για έναν κλάδο που δουλεύει τις λιγότερες ώρες απ'όλους τους Ευρωπαίους συνάδελφους τους και δεν έχει αξιολογηθεί κανένας για 30 χρόνια!!!