Σε εξέλιξη επιχείρηση για το «σφράγισμα» των συνόρων στον Έβρο

Σε εξέλιξη επιχείρηση για το «σφράγισμα» των συνόρων στον Έβρο Facebook Twitter
Euroknissi
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού η επιχείρηση για το «σφράγισμα» των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο από τη συνοριοφυλακή με τη συνδρομή των ανδρών του στρατού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», άνδρες του στρατού επιχειρούν, ήδη από την Πέμπτη, μαζί με τη συνοριοφυλακή για την «αναχαίτιση» μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών και διακινητών στον Έβρο, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για «σφράγισμα» των συνόρων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, στη Θράκη.


Παράλληλα, με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ψηφίστηκε την Παρασκευή, θεσμοθετείται Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων (ΕΝΦΕΣ) ο οποίος υπάγεται απευθείας στον εθνικό συντονιστή. Αποστολή του; Η άσκηση συντονισμένου ελέγχου και η επιτήρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ελληνικής επικράτειας.

Οι «δυνάμεις αποτροπής» στον Έβρο αναμένεται να στελεχωθούν με επιπλέον 400 συνοριοφύλακες με τη διαδικασία πρόσληψής του να έχει ξεκινήσει.Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, θα αναπτυχθούν στην παρόχθια περιοχή τον Μάρτιο.

Μια δεύτερη ζώνη έχει ενεργοποιηθεί στην Εγνατία Οδό, όπου δυνάμεις της αστυνομίας θα περιπολούν. Κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα που βρίσκονται υπό διαμόρφωση – τρία στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ένα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης – θα δέχονται όσους συλλαμβάνονται ενώ η κυβέρνηση εξετάζει και την επέκταση του φράχτη της Ορεστιάδας σε σημεία της όχθης του ποταμού που η μορφολογία του εδάφους δεν θα το καθιστά ευάλωτο στις πλημμύρες.

 
Οι διακινητές κατευθύνουν όσους περνούν το ποτάμι προς τον κεντρικό Εβρο, όπου στην περιοχή του Σουφλίου αρχίζει ο ορεινός όγκος της Ροδόπης. Μέσω των Πομακοχωρίων, κινούνται, χρησιμοποιώντας δασικούς δρόμους, με αυτοκίνητα που τους περιμένουν σε προσυνεννοημένα σημεία στην οροσειρά, παρακάμπτοντας την Εγνατία Οδό και τα αστυνομικά μπλόκα, και φτάνοντας στην Κομοτηνή ή και την Ξάνθη. «Φοβάμαι ότι θα υπάρξει έκρηξη αγανάκτησης με ακραίες μορφές. Πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο», αναφέρει ο δήμαρχος Σουφλίου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM