Καλλιάνος: Πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή

Καλλιάνος: Πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή Facebook Twitter
0

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει σταδιακά από αύριο, Κυριακή, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου

Ο υδράργυρος θα πέσει από αύριο στα κεντρικά και στα νότια της χώρας ενώ κρύο θα κάνει και στη Βόρεια Ελλάδα. Το κρύο θα γίνει ιδιαίτερα αισθητό κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ ενώ οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα έχουν ένταση 5-6 μποφόρ. 

Αναλυτικά η πρόγνωση της εβδομάδας από την Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία:

ΔΕΥΤΕΡΑ 02-12-2019
Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 03-12-2019
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της
Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 04-12-2019
Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.


Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 05-12-2019
Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα
τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-12-2019

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθυνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωσή του κ. Καλλιάνου

Καλλιάνος: Πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM