Σαρώνει η κακοκαιρία Βικτώρια: Καταστροφές στην Κρήτη - Ασταμάτητη βροχή στην Αττική

Σαρώνει η κακοκαιρία Βικτώρια: Καταστροφές στην Κρήτη - Ασταμάτητη βροχή στην Αττική Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη είναι η κακοκαιρία Βικτώρια, όπου επηρεάζει με έντονα φαινόμενα από την αρχή της ημέρας κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Νομό Χανίων. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, καταγράφονται στον παρακάτω Πίνακα.

Σαρώνει η κακοκαιρία Βικτώρια: Καταστροφές στην Κρήτη - Ασταμάτητη βροχή στην Αττική Facebook Twitter
Τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 13/11/2019 (έως τις 18:10).

Η «Βικτώρια», όπως είχε αναφερθεί και σε πρόσφατες ανακοινώσεις μας, επηρέασε και την Αττική με βροχές και τοπικές καταιγίδες, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω Χάρτη.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις περίπου τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, να καταγράφονται στην περιοχή του Παπάγου, με 70 mm βροχής.

Σαρώνει η κακοκαιρία Βικτώρια: Καταστροφές στην Κρήτη - Ασταμάτητη βροχή στην Αττική Facebook Twitter
Ύψη βροχής όπως κατεγράφησαν από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 13/11/2019 (έως τις 18:10)

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Κρήτη με αρκετά προβλήματα να καταγράφονται σε διάφορες περιοχές. Αποκομμένοι οικισμοί, καταστροφές σε διαβάσεις, κατολισθήσεις ακόμα και εγκλωβισμούς οχημάτων σε οδικό δίκτυο είχαν ν' αντιμετωπίσουν οι τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας είναι πλέον ο νομός Χανίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ πιο βράδυ θα αποφασιστεί αν ανοίξουν ή όχι τα σχολεία.

Σαρώνει η κακοκαιρία Βικτώρια: Καταστροφές στην Κρήτη - Ασταμάτητη βροχή στην Αττική Facebook Twitter

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώνεται ότι το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας παραμένει σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν όπου είναι απαραίτητο.

Ενημερώνουμε επίσης τους πολίτες ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Για την αυριανή λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων θα βγει ανακοίνωση σήμερα το βράδυ».

Για μία ακόμα φορά τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο νομό Χανίων καθώς οι έντονες καταιγίδες κατέστρεψαν την πρόχειρη διάβαση που είχε τοποθετηθεί μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη.

Οι κάτοικοι του Αλικιανού παρέμειναν για αρκετή ώρα αποκομμένοι από τις γύρω περιοχές ενώ προσωρινή λύση στο πρόβλημα έδωσε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά, Τάσο Κουρουπάκη, να επανατοποθετηθεί η στρατιωτική γέφυρα τύπου Bailey για την διέλευση των οχημάτων.

Πολλές ήταν οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο και Μεσαρά) προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία. Τα συνεργεία της περιφέρειας βρίσκονταν από τη πρώτη στιγμή στα σημεία απομακρύνοντας τα αντικείμενα. Παράλληλα, σε διάφορα σημεία του νομού Χανίων παρατηρήθηκαν και διακοπές ρεύματος με τα συνεργεία της ΔΕΗ να βρίσκονταν στο δρόμο για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στο Ιόνιο, στη δ. Ελλάδα και ειδικά στην Κεφαλλονιά και την Κέρκυρα όπου πλημμύρισαν δρόμοι και χωριά, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τα οδικά δίκτυα.

Το Νύφι και η Αγία Ευφημία της Κεφαλονιάς επλήγησαν περισσότερα από την καταιγίδα «Βικτώρια». Πέτρες, ξύλα και τόνοi λάσπης «έθαψαν» τα δύο χωριά, για τρίτη φορά μέσα σε περίπου έναν μήνα.

Σαρώνει η κακοκαιρία Βικτώρια: Καταστροφές στην Κρήτη - Ασταμάτητη βροχή στην Αττική Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ