Σεισμός

«Συναγερμός» με αιγυπτιακό αεροσκάφος - Έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος

«Συναγερμός» με αιγυπτιακό αεροσκάφος - Έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ελ. Βενιζέλος Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», όταν ένα αιγυπτιακό αεροσκάφος που πετούσε μέσα στο FIR Αθηνών υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση.

Το αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου A332 με πενταμελές πλήρωμα, που εκτελούσε πτήση από την Αίγυπτο στη Γερμανία, ενώ βρισκόταν πάνω από τη Χίο, εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του αεροσκάφους αντιλήφθηκε ότι το πιλοτήριο είχε γεμίσει καπνούς και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Αμέσως ενεργοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφού η κατάσταση εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια του πληρώματος. Μάλιστα, δόθηκε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία να είναι σε ετοιμότητα, ενώ τελικά απογειώθηκαν ένα c-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Έπειτα από οδηγίες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, το πλήρωμα του αιγυπτιακού A332 κατευθύνθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου περίπου στις 09:45 έκανε προσγείωση έκτακτης ανάγκης.

Ελλάδα
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM