Απεργία την Πρωτομαγιά

Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαϊδάρι: Η λευκή μοτοσικλέτα και ο ρόλος των δύο αστυνομικών

Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαϊδάρι: Η λευκή μοτοσικλέτα και ο ρόλος των δύο αστυνομικών Facebook Twitter
Χαϊδάρι: Η λευκή μοτοσικλέτα και ο ρόλος των δύο αστυνομικών (EUROKINISSI)
0

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το μαφιόζικο χτύπημα στο Χαϊδάρι με θύμα έναν 49χρονο Έλληνα επιχειρηματία, που άγνωστοι «γάζωσαν» μέσα στο τζιπ του χθες το πρωί. 

Οι δύο δράστες επέβαιναν σε μία λευκή μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που έστριψε από το ρεύμα της Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερες κλειστού κυκλώματος έχουν καταγράψει την ένοπλη επίθεση. Στις 11π.μ, οι δράστες πυροβόλησαν τον άνδρα τραυματίζοντας τον βαριά στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα, ανέπτυξαν ταχύτητα με τη μηχανή και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θύμα κυκλοφορούσε συνήθως με προσωπική φρουρά και μόνο τέσσερις άνδρες ασφαλείας γνώριζαν, εκτός από τον κύκλο του, την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας του. Στο σημείο, εκτός από κάλυκες καλάσνικοφ εντοπίστηκαν και σφαίρες 9 χιλιοστών, που προήλθαν από όπλα αστυνομικών, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο, εκτός υπηρεσίας. Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών, μία σφαίρα καρφώθηκε σε μπαλκόνι σπιτιού, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος τρίτος. 

 

Οι δύο ένστολοι μετέβησαν χθες το απόγευμα στα κεντρικά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να καταθέσουν και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής τους. Οι ίδιοι πάντως φέρονται να υποστήριξαν ότι, αν και γνώριζαν τον επιχειρηματία, βρέθηκαν «από σύμπτωση» στο σημείο: «Όταν είδαμε να τον πυροβολούν, ένας από εμάς έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε τέσσερις φορές στον αέρα για εκφοβισμό».

Οι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε τμήματα της Αττικής, κατέθεσαν ότι το αυτοκίνητο του θύματος συνοδευόταν από μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα, και εξετάζεται αν και αυτοί ήταν αστυνομικοί.

Το θύμα ήταν Έλληνας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης αλυσίδας καφέ και στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τον Μάιο του 2016, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει βόμβα σε γραφεία ιδιοκτησίας του, στην οδό Αθηνών 267.

Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαϊδάρι: Η λευκή μοτοσικλέτα και ο ρόλος των δύο αστυνομικών Facebook Twitter
Μαφιόζικο χτύπημα στο Χαϊδάρι: Η λευκή μοτοσικλέτα και ο ρόλος των δύο αστυνομικών Facebook Twitter

Μετά από την επίθεση το θύμα δεν ήταν σε θέση να μιλήσει και μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο Αττικό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο. Στη συνέχεια εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας πολλαπλά τραύματα, στα οποία τελικά υπέκυψε. 

Η Ασφάλεια ερευνά τα κίνητρα της δολοφονικής επίθεσης, με τις πρώτες εκτιμήσεις των αξιωματικών να κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, εξετάζεται η εμπλοκή του 49χρονου σε χαρτοπαικτικές λέσχες.

 
Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ