Νεκροτομή στο 2,5 ετών αγόρι που μεταφέρθηκε από παιδικό σταθμό σε νοσοκομείο

Νεκροτομή στο 2,5 ετών αγόρι που μεταφέρθηκε από παιδικό σταθμό σε νοσοκομείο Facebook Twitter
1

Φως στα αίτια του θανάτου του νηπίου που πέθανε πριν δύο μέρες θα ρίξει η νεκροτομή που διεξήχθηστην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «στις 4 Οκτωβρίου διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο 'Αγία Σοφία', νήπιο ηλικίας περίπου 2,5 ετών, άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία. Μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση.

Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε, τόσο φαρμακευτικά, όσο και χειρουργικά από την νευροχειρουργική κλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά, το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14 Οκτωβρίου».

Η κηδεία του άτυχου παιδιού έγινε σήμερα σε κλίμα οδύνης στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου. Η οικογένειά του μοίρασε μπομπονιέρες στους φίλους και συγγενείς που πήγαν εκεί για να τον αποχαιρετίσουν.

Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το άτυχο αγοράκι να πνίγηκε από αρακά που είχε το μεσημεριανό μενού του σταθμού. Όσον αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης, η εισαγγελία ανηλίκων διέταξε αυτεπάγγελτα έρευνα για την υπόθεση θανάτου του παιδιού.

Η οικογένεια του αγοριού δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος των ιδιοκτητών και υπευθύνων του σταθμού, αλλά κατήγγειλε το γεγονός στο τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, αμφισβητώντας ότι από τον παιδικό σταθμό έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε να σωθεί το αγοράκι.

Μιλώντας στο star, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον παιδικό σταθμό ανέφερε πως ο θάνατος δεν οφείλεται σε πνιγμό διότι «μόλις το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων μας είπαν από την αξονική ότι οι αεριαγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» και πρόσθεσε ότι έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό από τους εκπαιδευτικούς:

«Το παιδί έπεσε από την καρέκλα. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, τους έδωσαν οδηγίες, του έκαναν τεχνητή αναπνοή, το παιδάκι έκανε εμετό και είχε βγάλει το φαγητό όλο. Πνιγμός σίγουρα δεν ήταν. Η νεκροτομή θα δείξει τι έφταιξε» υποστήριξε η Σοφία Κοντέα.

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ