Μάχη με τις φλόγες για να σώσουν δεκάδες σκύλους έδωσαν οι πυροσβέστες στη Θήβα την Τετάρτη, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κυνοτροφείο. 


Ειδικότερα, μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε ιδιωτικό κυνοτροφείο σε ορεινό μέρος κοντά στα Πλατανάκια του Δήμου Θηβαίων. Η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα στις εγκαταστάσεις του κυνοτροφείου καθώς στο χώρο υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

 

 


Οι Πυροσβέστες από την ΠΥ Θήβας έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες καθώς η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε παρακείμενη ρεματιά. Επίσης, το εσωτερικό των εγκαταστάσεων είχε παραδοθεί στις φλόγες με τα σκυλιά να βρίσκονται εγκλωβισμένα μέσα σε κλουβιά.

 

 

 

Για την κατάσβεση και την διάσωση των εξήντα περίπου σκύλων, επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με επικεφαλής τον Διοικητή της Υπηρεσίας Γιώργο Οικονόμου. Σύμφωνα με το Lamiareport για κάποια από τα σκυλιά οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν δύο φορές καθώς επέστρεφαν στα κλουβιά τους προκειμένου να προστατέψουν τα κουτάβια τους. 

 

Παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να σώσουν τέσσερα κουτάβια ενώ δύο ακόμα σκυλιά πέθαναν εξαιτίας των αναθυμιάσεων.

 

 

 

Παράλληλα οι άνδρες της πυροσβεστικής έδωσαν μάχη με το χρόνο για να προλάβουν πριν η πυρκαγιά ξεφύγει στη χαράδρα ενώ στο σημείο κλήθηκε και πεζοπόρο τμήμα προκειμένου να καθαρίσει τις διάσπαρτες μικροεστίες.

 

 

 

Με πληροφορίες από Lamiareport