Απεργία την Πρωτομαγιά

Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια

Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ eurokinissi
0

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεδομένης της κατάστασης αποφασίστηκε να εκκενωθεί η πτέρυγα των ανηλίκων στην οποία εκτιμάται πως υπάρχουν 300 ανήλικοι ενώ παρά τις πρώτες μετακινήσεις που έγιναν στις αρχές της εβδομάδας, στη Μόρια η κατάσταση είναι δραματική με υπεράριθμα άτομα, σε σχέση με τη δυναμικότητα που προβλέπεται για τις εγκαταστάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε και περιορισμένη χρήση χημικών από την Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη όλων των Δημάρχων Βορείου Αιγαίου, για την διατύπωση κοινής διακηρύξεως και πολιτικής για την ασφυκτική πλέον κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα Κέντρα Ταυτοποίησης αλλά και στις δομές φιλοξενίας των νησιών αγγίζουν πλέον τους 24.000, με τη Μόρια να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς εκεί βρίσκονται «εγκλωβισμένα» τουλάχιστον 9.130 άτομα.

Όπως άλλωστε δήλωσε προχθές σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, οι δομές στα νησιά είναι υπερχειλίζουσες, αλλά και αυτές στην ενδοχώρα είναι σε απολύτως οριακή κατάσταση.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ