Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία Facebook Twitter
1

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, από τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, στη κεντρική και στη Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το μεσημέρι της Κυριακής με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και
τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει και για αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή

Τις πρωινές ώρες αναμένονται λίγες τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο και λίγες βροχές ή καταιγίδες στο Βορειοανατολικό Αιγαίο. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες ενδέχεται να επηρεάσουν και τις Σποράδες.

Στην Αττική αναμένονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς. Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 14 έως 30, στην Ήπειρο από 17 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 20 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από τα δυτικά νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στο Καρπάθιο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά βαθμιαία στα δυτικά πελάγη θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ.

Με πληροφορίες από ΕΜΥ και meteo.gr

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM