Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας πατέρας από τη Λαμία που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος της κόρης του, μαζί με φίλους και υπαλλήλους του. Για την ίδια υπόθεση κρίθηκαν προφυλακιστέα δύο ακόμα άτομα.

 

«Έστω και αργά αποδόθηκε δικαιοσύνη» είπε ένα από τα τέσσερα αδέρφια του κοριτσιού, με τις περιγραφές να συγκλονίζουν. Το 2016, ο μεγαλύτερος από τα πέντε αδέλφια, είχε καταγγείλει μαζί με ένα ακόμα από τα παιδιά την κακοποίηση της αδελφής τους. Ο 26χρονος, πλέον, αδελφός της Μαρίας, μαζί και με ακόμη έναν αδελφό του, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στις αρχές και επανέλαβαν τις καταγγελίες τους για βασανιστήρια από τον ίδιο τον πατέρα τους. 

 

«Πρώτο μέλημά μου είναι τι θα γίνει η αδελφή μου, η Μαρία. Όσο για τον πατέρα μας, έστω και αργά, αποδόθηκε δικαιοσύνη. Θα έπρεπε να ήταν μέσα εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε στο LamiaReport ο νέος άνδρας μετά την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του. Στη φυλακή της Τρίπολης θα οδηγηθεί τόσο ο 53χρονος πατέρας που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια της ανήλικης κόρης του, καθώς και οι δύο «φίλοι – πελάτες» ηλικίας 59 και 60 ετών αντίστοιχα, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προέβαιναν σε σεξουαλικές πράξεις σε βάρος του κοριτσιού.

 

Η μητέρα και το κορίτσι της οικογένειας είναι ΑμεΑ. Η γυναίκα δεν ήταν σε θέση να φροντίσει τα μικρά παιδιά. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, τα παιδιά έμεναν συχνά νηστικά και ντρέπονταν να πάνε ακόμα και σχολείο ενώ ο πατέρας τα υποχρέωνε να δουλεύουν από 5 ετών στο χοιροστάσιο, κάτω από άθλιες συνθήκες, και συχνά τα χτυπούσε με αιχμηρά ή βαριά αντικείμενα (π.χ μπετόβεργες ή σύρμα). 

 

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου την Μαρία σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα που έχει η Μαρία είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε», λέει ένα από τα αδέλφια. Ο μεγαλύτερος αδελφός, εκτός από το χοιροστάσιο, δούλευε και ως γκαρσόνι από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του. Όπως τώρα λέει, ο πατέρας του τον έδερνε και του έπαιρνε το μεροκάματο. «Ο πατέρας μας είχε μισθό από το νοσοκομείο που δούλευε. Είχε επιπλέον εισόδημα από το χοιροστάσιο. Ποτέ δεν καταλάβαμε τι έκανε τα χρήματα. Εμείς πάντως μέναμε νηστικά και δεν είχαμε να φάμε».

 

Η ασέλγεια σε βάρος του κοριτσιού


Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν, κάθε Σαββατοκύριακο ο πατέρας άφηνε το ανήλικο κορίτσι στο χοιροστάσιο με τους υπαλλήλους του. Όπως μάλιστα μεταδίδει το LamiaReport, εκτός από τους δυο που προφυλακίστηκαν σήμερα, σε βάρος της κοπέλας φέρεται να είχαν ασελγήσει στο παρελθόν και τουλάχιστον άλλοι τρεις εργαζόμενοι στο χοιροστάσιο. Όπως λένε τα δύο αδέλφια, όταν μιλούσαν στον πατέρα τους για τις ύποπτες κινήσεις των εργαζομένων αλλά και ενός γείτονα σε βάρος της αδελφής τους, εκείνος τα αγνοούσε επιδεικτικά. 

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, για την κακοποίηση του κοριτσιού ΑμεΑ γνώριζαν και άλλα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον, καθώς και γείτονες, αλλά κανείς δεν μιλούσε. Ο δικηγόρος Κωστής Αμπλιανίτης, διορίστηκε αυτεπάγγελτα για την υπόθεση από τον ανακριτή.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr