Νέα αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια

Νέα αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Νέα επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων πραγματοποιεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης η ΕΛΑΣ.

Aυτή τη φορά η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην οποία μετέχουν πολλοί αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, γίνεται σε δύο κτίρια που έχουν καταληφθεί εδώ και χρόνια, ένα στην οδό Μπουμπουλίνας και ένα στη Ζωοδόχου Πηγής.


Το πρώτο από τα δύο κτίρια είναι παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 3 χρόνια, ενώ το δεύτερο κτίριο βρίσκεται επί της Ζωοδόχου Πηγής και το είχαν καταλάβει αντεξουσιαστές από τις 21 Απριλίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές έχουν γίνει ήδη οι πρώτες προσαγωγές.

Πρόκειται για τη δεύτερη επιχείρηση μέσα σε επτά μέρες. Στις 11 Απριλίου η αστυνομία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση ξανά σε κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων.


Τότε, οι αρχές είχαν προχωρήσει σε 103 προσαγωγές, εκ των οποίων οι δύο έγιναν συλλήψεις. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και η Ελληνοαυστραλέζα που είχαν ελευθερώσει αντιεξουσιαστές την περασμένη Πέμπτη στην επιχείρηση των λιμενικών στα Εξάρχεια και από τότε είχε βρει καταφύγιο σε κατάληψη.


Η επιχείρηση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τις νέες δηλώσεις της Κατερίνας Παπακώστα για τα Εξάρχεια, η οποία μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «για εμάς δεν υπάρχει άβατο».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια