Άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές στον λόφο Φιλοπάππου βανδαλίζοντας εγκαταστάσεις στην Πνύκα, το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ).

 

Σύμφωνα με τους αρχαιοφύλακες, οι δράστες συμμετείχαν σε κάποια εκδήλωση διαμαρτυρίας και κατευθύνθηκαν προς τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, απαιτώντας από τον φύλακα να την ανοίξει τη μπάρα για να περάσουν.

 

Όταν εκείνος αρνήθηκε, οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορά στη μπάρα και κατευθύνθηκαν προς τα δύο κοντέινερ στην Πνύκα, που στεγάζουν την αρχαιολογική υπηρεσία και εργατοτεχνικό προσωπικό.

 

Εκεί, ξήλωσαν τη μισή περίφραξη, εισήλθαν στον περιφραγμένο χώρο και έγραψαν συνθήματα στα κοντέινερ και στο φυλάκιο, πριν τραπούν σε φυγή. 

 

 

 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και πρέπει η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και κάθε αρμόδια υπηρεσία συμπεριλαμβανομένου της αστυνομίας να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις έκνομες ενέργειες», αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

 

«Εκτιμούμε ότι σιγά - σιγά επιχειρείται να στηθεί ένα δεύτερο "κράτος" και το μεγάλο εμπόδιο είναι η αρχαιολογική υπηρεσία», καταλήγουν οι αρχαιοφύλακες.