Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας για «βαρελόσκυλα» στα Χανιά

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας για «βαρελόσκυλα» στα Χανιά Facebook Twitter
0

Με αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθη ένας κηδεμόνας «βαρελόσκυλων» μετά την άμεση κινητοποίηση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου.


Την αυτή ανακοίνωση έκανε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων».

Μέλη του συλλόγου κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά από ενημέρωση που ήρθε στο e-mail του συλλόγου. Το συγκεκριμένο μήνυμα ενημέρωνε ότι «στο Χαλασέ Κισσάμου στο μοναδικό κύριο δρόμο υπάρχουν 2 σκύλοι σε άθλιες συνθήκες που μένουν σε βαρέλια αλυσοδεμένοι σαν εργαλείο... και μάλιστα στο ίδιο σημείο, χειμώνα-καλοκαίρι»

Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας για «βαρελόσκυλα» στα Χανιά Facebook Twitter
Άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας για «βαρελόσκυλα» στα Χανιά Facebook Twitter

Το μήνυμα συνοδευόταν και από  βίντεο με το οποίο αποδεικνύονταν τα όσα ανέφερε. Ο φιλοζωικός σύλλογος ενημέρωσε τις αστυνομικές Αρχές οι οποίες κινητοποιήθηκαν άμεσα εφόσον πλέον οι κακοποιήσεις ζώων διώκονται αυτεπάγγελτα.

 

«Σε λίγη ώρα, δύο αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, βρήκαν τα ζώα και διαπίστωσαν ότι έφεραν ηλεκτρονική σήμανση, αλλά δεν ήταν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων του ΥΠΑΑΤ» αναφέρει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του. 

  

«Παρόλα αυτά, ερεύνησαν την περιοχή, εντόπισαν τον κηδεμόνα και τον συνέλαβαν ακολουθώντας την αυτόφωρη διαδικασία και αύριο θα οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Βεβαιώθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα για την παθητική κακοποίηση και την παράβαση των συνθηκών ευζωίας τους,αφού παραδέχτηκε ότι είναι δικά του. Για άλλη μια φορά ο Διοικητής κος Χατζής, έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά, όπως κάνει σε όλα τα περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Οι πολίτες που εντοπίζουν κακοποιήσεις στην περιοχή της Κισσάμου, να μη διστάζουν να απευθύνονται στο αστυνομικό τμήμα, αφού υπάρχουν ευήκοα ώτα», καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Με πληροφορίες από Zarpanews

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ