Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών στον πατέρα του 8χρονου που βρέθηκε κλειδωμένο

Ποινή φυλάκισης δέκα μηνών στον πατέρα του 8χρονου που βρέθηκε κλειδωμένο Facebook Twitter
0

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδίκασε σήμερα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τον 54χρονο πατέρα του 8χρονου που βρέθηκε την Τετάρτη κλειδωμένο στην εξωτερική τουαλέτα του σπιτιού της οικογένειας.

Στην αρχή της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου ζήτησε αναβολή της εκδίκασης, με το επιχείρημα ότι θα έπρεπε να είναι παρούσα και να καταθέσει και η μητέρα του παιδιού, η οποία παραμένει στο ΠΑΓΝΗ για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στην οποία υποβλήθηκε.

Το αίτημα δεν έγινε δεκτό και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά. Ο πατέρας του 8χρονου αγοριού ισχυρίστηκε πως το κλείσιμο του παιδιού στην τουαλέτα δεν έγινε εσκεμμένα, αποδίδοντας την ενέργεια σε ατύχημα, ενώ υποστήριξε ότι δεν συμφωνεί με τέτοιες πρακτικές αντιμετώπισης παιδιών.

Ο γείτονας, δάσκαλος στο επάγγελμα, ο οποίος ήταν που άκουσε τις φωνές του παιδιού και μάλιστα το απεγκλώβισε τραβώντας το σύρτη, διηγήθηκε ότι επέστρεφε με τα παιδιά του, με το αυτοκίνητο, στο σπίτι όταν άκουσε τις φωνές του αγοριού που φώναζε «μαμά, μαμά, άνοιξέ μου και κλωτσούσε την πόρτα».

Αφού το ρώτησε αν είναι καλά και πήρε θετική απάντηση, κατευθύνθηκε σε διπλανό ξυλουργείο, όπου το άφηναν κάποιες φορές οι γονείς όταν ήθελαν να πάνε κάπου.Ο Δάσκαλος είπε ότι αυτό είχε γίνει άλλη μια φορά, αλλά ότι δεν ήξερε γιατί το η μητέρα είχε κλειδώσει το παιδί. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο χώρος της τουαλέτας δεν είχε φως και μέσα υπήρχαν περίπου 15 σακούλες σκουπιδιών.

Ωστόσο σε σχέση με τη συμπεριφορά προς το παιδί, είπε ότι δεν έχει αντιληφθεί κάτι σε βάρος του, έχει γίνει μάρτυρας ωστόσο κάποιων καυγάδων τόσο μεταξύ του ζευγαριού όσο και με τους γείτονες, περιγράφοντας μάλιστα τη μητέρα ως άτομο με ένταση.

Αστυνομικός που έσπευσε στο σπίτι κατέθεσε ότι η τουαλέτα ήταν πολύ βρώμικη, ενώ εκτεθειμένα ήταν και καθαριστικά.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του ξυλουργείου που είναι και ιδιοκτήτης του σπιτιού της οικογένειας, λέγοντας ότι «καμιά φορά», αν οι γονείς ήθελαν να πάνε για ψώνια, του άφηναν το παιδί, επειδή το ξυλουργείο και το σπίτι έχει κοινή αυλή.

Εκείνη την ημέρα, είπε πως του άφησαν το παιδί, το οποίο κάποια στιγμή έφυγε, ενώ ο ξυλουργός εικάζει ότι ίσως πήγε στην τουαλέτα, η μητέρα δεν το κατάλαβε και κλείδωσε την πόρτα όπως συνηθίζει να κάνει για να μη χτυπάει από τον αέρα.

Ο πατέρας από την πλευρά του είπε ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν έγινε εσκεμμένα και πως ο ίδιος δεν εγκρίνει τέτοιου είδους πρακτικές. Καταθέτοντας την εκτίμησή του, είπε πως όσο ο ίδιος περίμενε στο μηχανάκι τη σύζυγό του να φέρει από το σπίτι το κινητό του, πιθανότατα το παιδί μπήκε στην τουαλέτα, η μητέρα δεν το αντιλήφθηκε και τράβηξε το σύρτη. Τόνισε ότι σαν γονείς δε συμπεριφέρονται άσχημα στο παιδί.

Με πληροφορίες από Cretapost / Cretalive

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM