Ο κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας

Ο κορυφαίος πιλότος του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Έλληνας σμηναγός Βασίλης Κοντόπουλος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ως ο κορυφαίος πιλότος, στο σχολείο αεροπορικής τακτικής του ΝΑΤΟ, στο Albacete της Ισπανίας.

Ο σμηναγός ψηφίστηκε από 40 ιπταμένους του ΝΑΤΟ, οι οποίοι συμμετείχαν σ' αυτή την εκπαιδευτική σειρά του TLP ως «Best Warrior», δηλαδή ως ο επικεφαλής που θα ήθελαν όλοι να τους οδηγήσει στη μάχη.

Ο Έλληνας πιλότος, από την 337 Μοίρα «Φάντασμα» της 110 Πτέρυγας Μάχης στην Λάρισα δήλωσε μετά τη διάκρισή του: «Πήγαμε με σκοπό να μάθουμε, δεν πήγαμε να δείξουμε σε κάποιον κάτι ή να εντυπωσιάσουμε».

Από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου, η 337 Μοίρα συμμετείχε στην πρώτη εκπαιδευτική σειρά αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP) για φέτος, στην αεροπορική βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας.

Για τον λόγο αυτό, τέσσερα αεροσκάφη F-16 BLK 52+ από την 110 Πτέρυγα Μάχης μεταστάθμευσαν μαζί με τους πιλότους και το τεχνικό προσωπικό. 

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM