Ο Νίκος Αλιβιζάτος απαντά στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να πολιτεύεται

Ο Νίκος Αλιβιζάτος απαντά στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να πολιτεύεται Facebook Twitter
1

Μετά την αποκαλυπτική του συνέντευξη στη LiFO και τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να πολιτεύεται στις επικείμενες εκλογές, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος απάντησε στη φημολογία.

Η συνέντευξή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και έγινε αναπαραγωγή από μεγάλη μερίδα του Τύπου καθώς τα όσα είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου έγιναν αφορμή για σειρά ερμηνειών.

«Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος σε καμιά από τις επικείμενες εκλογές, ούτε να καταλάβω κάποιο δημόσιο αξίωμα», ξεκαθαρίζει ο κ. Αλιβιζάτος.

Και συνεχίζει: «Και πέρσι, στην προσπάθεια για το μεγάλο ΚΙΝΑΛ, και σήμερα, πρόθεσή μου ήταν και είναι να πέσουν η τόνοι και να μιλήσουμε επιτέλους πολιτικά.

Και τούτο, ξεπερνώντας τη διχαστική λογική που καταστρέφει τη χώρα και χωρίς να αγνοούμε μια πραγματικότητα που αλλάζει κάθε μέρα.

Λυπάμαι που κάποιοι δεν το κατάλαβαν. Όλα τα άλλα είναι δίκες προθέσεων».

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2019»

 

 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"Δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος σε καμιά από τις επικείμενες εκλογές, ούτε να καταλάβω κάποιο δημόσιο αξίωμα." Πηγή: www.lifo.grΩστόσο, το όνομά του έχει "παίξει" για την Προεδρία της Δημοκρατίας - και μακάρι για μένα, είναι κλάσεις ανώτερος ουσιαστικά και συμβολικά από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών μας.Εξ όσων γνωρίζω, δεν βγήκε να δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρει, όπως κάνει τώρα.Άρα, ας κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας τι θα απαντήσει αν του γίνει επίσημη πρόταση. Και αυτή η κρυφή μάλλον αλλά απόλυτα θεμιτή προσωπική φιλοδοξία, εξηγεί μεν αλλά δεν δικαιολογεί την επιείκειά του απέναντι στον Τσίπρα.Γιατί, ένας ΠτΔ που θέλει να έχει κύρος και επιβολή - έστω και με ψαλιδισμένες εξουσίες -, δεν πρέπει να "χαρίζει κάστανα" στους εν ενεργεία πολιτικούς και ο ρυθμιστικός του ρόλος είναι ακόμη καίριος. Η ανταμοιβή του θα είναι ο σεβασμός στο πρόσωπό του από τον ανώνυμο πολίτη, κάτι που έχει χαθεί ολότελα για τους πολιτικούς και τα κόμματα.