Απελπιστική είναι η κατάσταση που ζουν οι κάτοικοι της Χαλκίδας, που έχουν φτάσει στο σημείο να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με την πόλη να έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων. 

 

Την απόφαση να τεθεί η Χαλκίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας καθώς έχουν καθώς από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί πολλά σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε λίμνες με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να εγκαταλείπουν τις εστίες τους. 

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων, ενώ σε όσους επιτρέπεται, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, καθώς βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια. 

 

Την ίδια ώρα πολλές επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει και εμπορεύματα έχουν καταστραφεί, με τους επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με το tvstar.gr, στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου έχουν πλημμυρίσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα με την κατάσταση να επιδεινώνεται κάθε μέρα που περνάει.