«Κάντε προσαγωγές και θα πάρετε ρεπό»- Η εντολή μετά την επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης

«Κάντε προσαγωγές και θα πάρετε ρεπό»- Η εντολή μετά την επίθεση στο ΑΤ Ακρόπολης Facebook Twitter
1

Λίγα λεπτά μετά την επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης η οδηγία που δόθηκε στους αστυνομικούς ήταν μάλλον παράξενη.

«Όποια ομάδα φέρει προσαγωγές, αύριο θα πάρει ρεπό» φέρεται να ειπώθηκε από βαθμοφόρο, αστυνομικό προς του κατωτέρους του. Το συγκεκριμένο περιστατικό καταγράφει η εφημερίδα «Καθημερινή». Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο αξιωματικός διευκρίνισε πως  «θέλω προσαγωγές, φέρε μου γύρω στα 20 άτομα στην Κρατική. Φέρτε μου προσαγωγές, άσχετους, δεν με νοιάζει ποιοι θα είναι» και κατέληξε υποσχόμενος ότι όποιος υλοποιούσε την εντολή, την επόμενη μέρα θα έχει αδιάθετο, δηλαδή ρεπό.

Φαίνεται πως το κίνητρο λειτούργησε καθώς έγιναν περίπου 10 προσαγωγές, όμως δεν αποδείχθηκε συμμετοχή κάποιου από τα άτομα που μεταφέρθηκαν στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, εκεί που βρίσκονται τα γραφεία της υποδιεύθυνσης κρατικής ασφαλείας. 

Το συμβάν έγινε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια διάχυτη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο καταδρομικής επίθεσης κατά αστυνομικού στόχου. Οι αφορμές εξάλλου που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν τα αντανακλαστικά του αναρχικού χώρου ήταν αρκετές: θάνατος αλλοδαπού κρατουμένου στο Α.Τ. 

Για αυτό το λόγο, γράφει η Καθημερινή, στο τμήμα της Ακρόπολης υπήρχε εντολή,  όπως και σε άλλα τμήματα του κέντρου, να απομακρυνθουν υπηρεσιακά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ώστε να μην υπάρχει «καύσιμη ύλη» σε τυχόν επίθεση. 

Έτσι τελικά, όσον αφορά τα οχήματα, ζημιές υπήρξαν μόνο σε ένα όχημα του Α.Τ. Αμπελοκήπων, το οποίο βρέθηκε εκεί για να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό ληστείας. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με αποκριάτικες μάσκες και εκτιμάται ότι μετά την επίθεση βρήκαν καταφύγιο στα κοντινά μπαρ. Παρόμοιο τέχνασμα είχε χρησιμοποιηθεί προ διετίας όταν και πάλι άγνωστοι με αποκριάτικες στολές είχαν επιτεθεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αιχμές κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. άφησαν οι συνδικαλιστές του Σώματος.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων». Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας αντίστοιχα, σε ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ της επίθεσης, ανέφερε: «Υποστελεχωμένες υπηρεσίες στη βορά των κουκουλοφόρων. Κάποιες υπηρεσίες έχουν σημειολογικό χαρακτήρα και δεν πρέπει να μένουν ανυπεράσπιστες».

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Βουλής των Ελλήνων, Υπερταμείου και ΕΤΑΔ - Η ιστορία του Κυβερνείου γνωστό ως το «Παλατάκι» της Θεσσαλονίκης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ