Ποινική δίωξη σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου και ακόμη 16 προσώπων άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας.

 

Η δήθεν αναπηρία του νεαρού επιχειρηματία που έχει καταδικαστεί για την υπόθεση Energa-Hellas Power υποστηρίχθηκε από πλαστά πιστοποιητικά, όπως προκύπτει από την ποινική δίωξη που άσκησαν οι εισαγγελείς.

 

Τον Αύγουστο, ο Φλώρος είχε αποφυλακιστεί, για δήθεν λόγους υγείας, καθώς παρουσίασε διάγνωση ποσοστού αναπηρίας άνω του 65%, ισχυριζόμενος ότι υποφέρει από κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα.

 

Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος γιατρών καθώς και υπαλλήλων του ΙΚΑ και του ΚΕΠΑ, που πιστοποίησαν το αναληθές ποσοστό αναπηρίας στο 70%.

 

Οι εισαγγελείς, διαπίστωσαν συνολικά 11 περιπτώσεις παρανομιών, για τις οποίες οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή κατά της διαφθοράς.

 

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ενδείξεις τέλεσης των παρακάτω αξιόποινων πράξεων:

-Σύστασης Εγκληματικής οργάνωσης

-Πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ

-Δωροδοκίας υπαλλήλου

-Δωροληψίας υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του

-Ψευδούς βεβαίωσης κατ΄εξακολούθηση

-Ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία

-Ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση

-Χρήσης πλαστού εγγράφου

-Έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού

-Χρήσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και

-Ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

 

Τον Φεβρουάριο του 2017, ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε κάθειρξη 21 ετών ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 1,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι υπεύθυνοι των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, Βασίλης Μηλιώνης και Άρης Φλώρος, εισέπρατταν τα χρήματα από το λεγόμενο «χαράτσι» στα ακίνητα, χωρίς να το καταβάλουν, ως όφειλαν, στο ελληνικό Δημόσιο.

 

Τον Μάρτιο του 2018, κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία και στην γνωστή υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014 στην Πεντέλη.

 

Ως φυσικοί αυτουργοί είχαν κατηγορηθεί δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, που ανακρινόμενοι είχαν υποδείξει τον επιχειρηματία ως το άτομο που τους είχε υποσχεθεί αμοιβή 300.000 ευρώ, προκειμένου να δολοφονήσουν τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power Γιώργο Αντωνόπουλο.

 

Πρόκειται για τους ίδιους Αλβανούς κακοποιούς που φέρονται ως αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr