Ακροδεξιοί στη Βουλγαρία έκαναν πορεία στη μνήμη ναζιστή στρατηγού

Ακροδεξιοί στη Βουλγαρία έκαναν πορεία στη μνήμη ναζιστή στρατηγού Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες ακροδεξιοί Βούλγαροι εθνικιστές έκαναν πορεία στη Σόφια για να τιμήσουν έναν ναζιστή στρατηγό με δράση στην εποχή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Η πορεία έγινε στις 16 Φεβρουαρίου και έλαβε χώρα παρά την αντίθεση πολλών πολιτικών κομμάτων και εβραϊκών ομάδων της χώρας.

Η διαδήλωση, γνωστή ως «Η πορεία του Λούκοφ» διοργανώθηκε από την ακροδεξιά Εθνική Ένωση της Βουλγαρίας.

Οι ακροδεξιοί τίμησαν με αναμμένες δάδες τη μνήμη του Χρίστο Λουκόφ, ο οποίος υποστήριξε τη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και σκοτώθηκε από ένα αντιφασιστικό κίνημα αντίστασης στις 13 Φεβρουαρίου 1943.

Ακροδεξιοί στη Βουλγαρία έκαναν πορεία στη μνήμη ναζιστή στρατηγού Facebook Twitter

Ο Λούκοφ ήταν υπουργός πολέμου της Βουλγαρίας από το 1935 έως το 1938 και ηγήθηκε της Ένωσης των βουλγαρικών λεγεώνων από το 1932 μέχρι το θάνατό του.

Η πορεία έγινε εν μέσω αντιδράσεων αφού ένα δικαστήριο ανέτρεψε την απαγόρευση του δήμου Σόφιας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Πριν από την πορεία, εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση με το σύνθημα «Όχι Ναζί στους δρόμους» χωρίς ωστόσο να υπάρξουν μεταξύ τους επεισόδια.

Ακροδεξιοί στη Βουλγαρία έκαναν πορεία στη μνήμη ναζιστή στρατηγού Facebook Twitter

Εβραϊκές ομάδες ζήτησαν την αναστολή της πορείας. «Είναι απολύτως αποτρόπαιο ότι το 2019 στην Ευρώπη, στο ίδιο το μέρος όπου οι Ναζί προσπάθησαν να εξαλείψουν ολόκληρο τον πληθυσμό των Εβραίων ανδρών, γυναικών και παιδιών, οι ακροδεξιές ομάδες συνεχίζουν να παρελαύνουν ελεύθερα στους δρόμους με σβάστικες και μηνύματα μίσους για τους Εβραίους και άλλες μειονότητες», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του εβραϊκού φορέα WJC, Ρόμπερτ Σάνγκερ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM