Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση πυροβολισμού επιχειρηματία, με αεροβόλο όπλο στο κεφάλι, που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό dete.gr ο δράστης της επίθεσης είναι φίλος μίας εργαζόμενης στην επιχείρηση του θύματος.

 

Όπως προκύπτει από καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ο επιχειρηματίας απαιτούσε από την υπάλληλο να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων που της είχε καταβάλει - παράνομη τακτική που ακολουθούν κάποιοι επιχειρηματίες προκειμένου να μην διωχθούν από τις ελεγκτικές αρχές. 

 

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο δράστης μετέβη στην επιχείρηση του θύματος, προκειμένου να ζητήσει από τον εργοδότη να σταματήσει να πιέζει την γυναίκα για επιστροφή του δώρου που δικαιούνταν. 

 

Παράλληλα, συμφώνησε μαζί του η γυναίκα να υπογράψει την παραίτηση της από την επιχείρηση. 

 

Η πλευρά του δράστη υποστηρίζει πως, αφού οι δύο άνδρες συμφώνησαν, ο επιχειρηματίας ξεκίνησε να τον προσβάλει λεκτικά. Τότε ο άνδρας μετέβη σπίτι του, πήρε το αεροβόλο όπλο που είχε στην κατοχή του και επιστρέφοντας στην επιχείρηση τραυμάτισε ελαφρώς τον εργοδότη, στο κεφάλι. 

 

Ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο με τραύμα στο ένα αυτί. 

 

Σύμφωνα με το dete.gr, την εν λόγω επιχείρηση ελέγχει η επιθεώρηση εργασίας, καθώς έχει δεχθεί παρόμοιες καταγγελίες και άλλων εργαζομένων. 

 

Εργαζόμενοι της επιχείρησης διαμαρτύρονται για απαίτηση της εργοδοσίας να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων και καθυστερήσεις μηνών στην καταβολή του μισθού.