ΚΕΕΛΠΝΟ: Τρεις νεκροί από τη γρίπη μέσα σε μια εβδομάδα - 35 σε ΜΕΘ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Τρεις νεκροί από τη γρίπη μέσα σε μια εβδομάδα - 35 σε ΜΕΘ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τη γρίπη, κατά τη δεύτερη εβδομάδα του 2019, ενώ 35 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Από την πρώτη στη δεύτερη εβδομάδα οι ασθενείς με σοβαρές επιπλοκές που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ τριπλασιάστηκαν αφού από 12 τα κρούσματα έφτασαν τα 35. Νεκροί είναι δύο άνδρες άνω των 65 ετών και μία 83χρονη. Η γυναίκα κατέληξε εκτός ΜΕΘ εξαιτίας των επιπλοκών. 

«Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)pdm09», σημειώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, υπογραμμίζοντας τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού που είναι ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

Κάθε χρόνο, οι επιδημιολόγοι αναμένουν την έξαρση της γρίπης από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο αλλά, όπως σημειώνουν στην εβδομαδιαία έκθεσή τους, κατά την εβδομάδα 07–13 Ιανουαρίου, η θνησιμότητα «από όλες τις αιτίες στην Ελλάδα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση σε σχέση με την αναμενόμενη για την εποχή».

Αυξημένες ήταν και οι επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα γριπώδους συνδρομής σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα του έτους, όπου είχε χάσει τη ζωή του ένα ακόμα άτομο από την γρίπη. 

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται, προς το παρόν 21 άνδρες και 14 γυναίκες, ηλικίας 39 έως 90 ετών. Όλα τα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α. Από τους 35, μόλις τρεις είχαν εμβολιαστεί ενώ 28 από αυτούς ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM