Απεργία την Πρωτομαγιά

Υπόθεση Novartis: Έτοιμος να απολογηθεί στην ανακρίτρια δηλώνει ο Νίκος Μανιαδάκης

Υπόθεση Novartis: Έτοιμος να απολογηθεί στην ανακρίτρια δηλώνει ο Νίκος Μανιαδάκης Facebook Twitter
0

Την ανακρίτρια Διαφθοράς Μαρίνα Μπόζνου που ανέλαβε την δικογραφία σε βάρος του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, επισκέφθηκε σήμερα ο συνήγορός του, Θεόδωρος Μαντάς.


Ο κ. Μαντάς διαβεβαίωσε τη δικαστική λειτουργό (η οποία χειρίζεται και τη δικογραφία σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ελληνικής Novartis για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας), ότι ο πελάτης του είναι «ανά πάσα στιγμή στη διάθεση της Δικαιοσύνης».

  

Ο κ. Μανιαδάκης είχε καταγγείλει πριν λίγα 24ωρα πως δέχθηκε πιέσεις για να καταθέσει σχετικά με το αν χρηματίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας (πρώην υπουργός Οικονομικών). 

Ο κατηγορούμενος δήλωσε, διά του συνηγόρου του, πως είναι «απολύτως έτοιμος» να απολογηθεί για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, όποτε κληθεί.

Πληροφορίες από το Εφετείο που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, ζήτησε στις 27 Δεκεμβρίου από την Εισαγγελία Διαφθοράς να άρει τα μέτρα προστασίας του.

Παράλληλα, φέρεται να προχώρησε στην έκδοση των εισιτηρίων για το επικείμενο ταξίδι του στην Μαδρίτη, 36 ώρες πριν την πτήση. Την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ βρισκόταν μαζί με την οικογένειά του στο αεροδρόμιο.

Ο κ. Μανιαδάκης βρίσκεται υπό παρακολούθηση από τις αρχές μετά την, κατά τους εισαγγελείς διαφθοράς, προσπάθεια του να διαφύγει από τη χώρα.

Σήμερα, επέστρεψε μαζί με την οικογένειά του και την οικοσκευή τους στο σπίτι που διέμεναν στον Διόνυσο.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ