Με 6,2 εκατομμύρια ευρώ χρέωσε τον ΕΟΠΠΥ γιατρός που συνταγογραφούσε παράνομα

Με 6,2 εκατομμύρια ευρώ χρέωσε τον ΕΟΠΠΥ γιατρός που συνταγογραφούσε παράνομα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων τεράστιας αξίας από γιατρό δημόσιου νοσοκομείου διερευνήθηκε από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η συνολική ζημιά σε βάρος του ΕΟΠΠΥ ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ.

Από την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας εισαγγελίας πρωτοδικών, διακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου Νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε αρμοδίως.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM