Επεισόδια με χημικά σε εκδήλωση του Γαβρόγλου - ΒΙΝΤΕΟ

Επεισόδια με χημικά σε εκδήλωση του Γαβρόγλου - ΒΙΝΤΕΟ Facebook Twitter
2

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, πριν από εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 

Όπως μεταδίδει το τοπικό voria.gr, φοιτητές και μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών δυνάμεων, έξω από το 2ο λύκειο Συκεών, στο οποίο θα γινόταν η εκδήλωση που τελικά ματαιώθηκε. 

Η αστυνομία απάντησε στο συγκεντρωμένο πλήθος με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. 

Η εκδήλωση θα εστίαζε στις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα - μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς - επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση για υποβάλλουν ερωτήματα στον υπουργό.

Έξω όμως από το σχολικό συγκρότημα είχαν παραταχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το πλήθος αποπειράθηκε να διασπάσει τις γραμμές των αξιωματικών ασφαλείας και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. 

Αν και η ένταση αποκλιμακώθηκε λίγο αργότερα, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ματαιώσουν την εκδήλωση. Ο κ. Γαβρόγλόου ενημερώθηκε εγκαίρως και δεν πήγε στο λύκειο. 

Λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο ήταν συγκεντρωμένα και 20 μέλη της επιτροπής μακεδονικού αγώνα Θεσσαλονίκης, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα υπέρ της Μακεδονίας και κατά του υπουργού και της κυβέρνησης. 

Κλιμάκιο των ΜΑΤ έχει αποκλείσει το πλήθος σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

 

Με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Κλιμάκιο των ΜΑΤ έχει αποκλείσει το πλήθος σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.Το πλήθος αποπειράθηκε να διασπάσει τις γραμμές των αξιωματικών ασφαλείας και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης." Πηγή: www.lifo.gr Η κυβέρνηση που υποδαύλισε και χρησιμοποίησε τους "αγανακτισμένους" για να εκλεγεί, τώρα δεν αντέχει την κριτική και τις εναντίον της διαδηλώσεις κατά αποφάσεών της. Και χρησιμοποιεί ΜΑΤ και χημικά για αποτροπή διαμαρτυριών για θέματα Παιδείας , που σε μια "ώριμη" χώρα θα έπρεπε να να είναι αντικείμενο μείζονος διακομματικής επεξεργασίας και συναίνεσης.Και που ο συγκεκριμένος υπουργός - κατά τα άλλα -, γενικώς "θυμάται" πάντα την δημοκρατία, συναίνεση και ανοχή, μόνον όταν τον εξυπηρετεί σαν πολιτική φιλοσοφία, αλλά στην πράξη κάνει του κεφαλιού του. Ενδεικτική στάση πραγματικά δημοκρατικού ή όχι φρονήματος, από αυτούς - τονίζεται - που προεκλογικά "διερρρύγνυαν τα ιμάτιά τους".