Απεργία την Πρωτομαγιά

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου Facebook Twitter
0

Εν μέσω αντιδράσεων από κληρικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να αποφανθεί αναφορικά με το προσύμφωνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Κατά τη διάρκειά της, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας», θα ενημερώσει τα μέλη της Συνόδου για το περιεχόμενο και τη σημασία της κατ' αρχήν συμφωνίας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως, προκειμένου να διαμορφωθούν τελικά οι θέσεις της Εκκλησίας από τους 82 Αρχιερείς της.

Εν αναμονή τελούν 9.200 κληρικοί, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα, διότι σύμφωνα με το προσύμφωνο θα τεθούν εκτός του δημόσιου ταμείου και ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη μισθοδοσία τους.

Πολλοί είναι και οι μητροπολίτες που από την αρχή τάχθηκαν κατά της συμφωνίας αυτής και το εξέφρασαν δημοσίως οπότε το σημαρινό κλίμα της δημοσίευσης θα είναι διχαστικό.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ