Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» έκαναν έλεγχο στοιχείων σε αστυνομικούς, σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό. 

 

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, το πρωί, μέλη του «Ρουβίκωνα» ειδοποιήθηκαν ότι δύο «ύποπτα άτομα» που επέβαιναν σε μηχανάκι, βρίσκονταν έξω από το σπίτι ενός μέλους της συλλογικότητας στην περιοχή του Ζωγράφου. 

 

Μέσα σε λίγα λεπτά, μέλη της αναρχικής ομάδας πλησίασαν τους δύο επιβαίνοντας και τους ζήτησαν να τους επιδείξουν τις ταυτότητες τους. 

 

Στο βίντεο που ανάρτησε ο Ρουβίκωνας, οι δύο άνδρες, που ήταν αστυνομικοί με πολιτικά, συμμορφώνονται στο αίτημα της ομάδας των αναρχικών.

 

«Έχουμε πρόβλημα, μας απειλούν τα σπίτια. Κάθεστε απέξω, δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας. Να πείτε στους πολιτικούς προϊσταμένους ότι υπάρχει μεγάλο ζήτημα, δεν μπορούν να έρχονται άνθρωποι με πολιτικά» σχολιάζει μέλος της αναρχικής συλλογικότητας. 

 

«Εδώ λέμε τα δικά μας τα προβλήματα και δεν μας ακούνε» απάντησε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, ο οποίος έδειξε την ταυτότητά του.

 

Το ίδιο μέλος του Ρουβίκωνα ακούγεται να λέει στους αστυνομικούς: «Δεν ξέρουμε τι είναι ο καθένας. Γράψανε έξω από τα σπίτια μας, μία φασιστική οργάνωση. Μας παρακολουθούν διάφοροι περίεργοι τύποι. Άμα θέλουν να έρθουν με στολές. Δεν ξέρω τι θα κάνουνε». 

 

Στις 7 Νοεμβρίου, ο Ρουβίκωνας είχε καταγγείλει πως άγνωστοι έγραψαν φασιστικά συνθήματα κάτω από τα σπίτια δύο μελών του, ανάλογα με αυτά που είχαν γραφτεί στο στέκι του Ρουβίκωνα, στη Φιλοσοφική Σχολή. 

 

«Σήμερα το πρωί, σύντροφός μας στην περιοχή του Ζωγράφου, μας ειδοποίησε για την επίμονη και ύποπτη παρουσία δύο ατόμων σε παπί κάτω απο το σπίτι του. Μέλη μας έσπευσαν άμεσα στον χώρο και μετά απο λίγο τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν και περικυκλώθηκαν. Στην αρχή παρίσταναν τους άσχετους επικαλούμενοι διάφορες αντικρουώμενες δικαιολογίες για την παρουσία τους. Τα μέλη μας έδειξαν αυτοσυγκράτηση στην οποία βοήθησε και το γεγονός ότι τα δύο αυτά άτομα δεν έφεραν φασιστικά σύμβολα ούτε αντέδρασαν βίαια κάνοντας μας να υποθέσουμε απο τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι μάλλον πρόκειται για ασφαλίτες. Μετά από μια άγονη παράθεση δικαιολογιών, κι αφού άρχισε να γίνεται φανερό το μάταιο των προσπαθειών τους, ένας από αυτούς έδειξε την αστυνομική του ταυτότητα», έγραψε μετά το περιστατικό στο Facebook, η αναρχική συλλογικότητα.