Εμφύλιος στη Δικαιοσύνη: Αγωγή Ράικου σε Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis

Εμφύλιος στη Δικαιοσύνη: Αγωγή Ράικου σε Τουλουπάκη για την υπόθεση Novartis Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, στρέφεται η προκάτοχος της, Ελένη Ράικου. 

Η κυρία Ράικου, που διετέλεσε για πολλά χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς, κατέθεσε αγωγή κακοδικίας στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας κατά της κ. Τουλουπάκη, η οποία την διαδέχθηκε, για τους χειρισμούς της δεύτερης στην υπόθεση Novartis. 

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ στην αγωγή κάνει λόγο για παραβίαση της μυστικότητας της ανάκρισης, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή προσωπικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, η κυρία Ράικου προσέφυγε στη Δικαισύνη μαζί με το σύζυγο της, τον γιατρό Λάζαρο Καρνέση.

Ο κ. Καρνέσης ήταν μεταξύ των ονομάτων των γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ελέγχονται για την υπόθεση Novartis. 

Ο σύζυγος της Ελένης Ράϊκου έχει στο παρελθόν τοποθετηθεί για την υπόθεση. Αρνείται οποιαδήποτε έκνομη σχέση με την εν λόγω εταιρεία και υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 ποσό 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της NOVARTIS και η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, ενώ απέδωσε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών σε στοχοποίηση της συζύγου του.

Έχει ήδη υποβάλλει και μήνυση για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Η κυρία Ράικου και ο σύζυγος τη θεωρούν υπεύθυνη την νυν Εισαγγελέα Διαφθοράς και τους συνεργάτες τους για τη διαρροή των πληροφοριών. Στην αγωγή τους ζητούν χρηματική αποζημίωση. 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εμφύλιος στη Δικαιοσύνη Πηγή: www.lifo.grΑυτά τα όντως πρωτάκουστα, είναι αποτέλεσμα των παρεμβάσεων και πιέσεων που άσκησε σε τέτοιο βαθμό η πολιτικλη ηγεσία στην κ. Ράϊκου, που - αφού παραιτήθηκε -, μπήκε και αυτή στον πόλεμο.Πάντως, αν μία αιτία πολέμου είναι τα 1000 ευρώ που κατατέθηκαν από την Novartis στον σύζυγο της κ. Ράϊκου, αυτό φαντάζει φαιδρό από μόνο του για τον πόλεμο που τηε έγινε. Εξάλλου, ο σύζυγός της έχει δώσει εξηγήσεις και έχει κάνει μήνυση για συκοφαντική συσφήμηση, αν δεν απατώμαι.Γιατί, τι να πούμε για τους κυρίους με τον δερμάτινο χαρτοφύλακα, που κάθε τόσο βλέπαμε πριν χρόνια στα γραφεία γιατρών του τότε ΙΚΑ.Άρα απλά - καιρό τώρα -, η κ. Ράϊκου είχε φανεί ότι δεν "δική" τους και μπήκε στο στόχαστρο, μέχρι που "εκδιώχθηκε".Όλα λοιπόν είναι μέρος του γνωστού σχέδιου του ΣΥΡΙΖΑ να καθυποτάξει πρώτα και να ποδηγετήσει εφεξής την Δικαιοσύνη. Που στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η τοποθέτηση της κ. Θάνου στο μέγαρο Μαξίμου. Και για αυτή την "διάλυση" λοιπόν, ας σκεφτούμε όταν έρθει η ώρα της κάλπης.