Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα Facebook Twitter
0

Μέσα σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα παρέλαβε η οικογένεια Κατσίφα τη σορό του Κωνσταντίνου τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

Η εισαγγελία Τιράνων, ύστερα από την παρέμβαση της αλβανικής προεδρίας, έκανε δεκτό το αίτημα της οικογένειας, η οποία ζει δραματικές στιγμές. Η σορός του άτυχου νεαρού έφτασε στο γραφείο τελετών στην Δερβιτσάνη στις 6:00 το πρωί και αναμένεται να μεταφερθεί νωρίς το απόγευμα στο σπίτι της οικογένειας, σύμφωνα με τα έθιμα του τόπου.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα Ελληνοαλβανικά σύνορα υπό τον φόβο επεισοδίων, καθώς αναμένεται κοσμοσυρροή στην κηδεία του 35χρονου ομογενή. Βορειοηπειρωτικά σωματεία και οργανώσεις, κυρίως από την Αθήνα, δρομολογούν λεωφορεία προκειμένου να παραστούν και να τιμήσουν τον νεαρό άνδρα που έχασε την ζωή του ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου από πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων με παρέμβασή του ζήτησε να «ταφεί ο Κωνσταντίνος σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση και να γαληνέψουν οι ψυχές όλων».


Στο χωριό έχουν αρχίσει να φτάνουν συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια. Η κηδεία του 35χρονου έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη το μεσημέρι στις 13:00 τοπική ώρα και θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη με έξοδα του Δήμου Δερόπολης, στο οποίο ανήκει διοικητικά το χωριό Βουλιαράτες.

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μετά από έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να καλυφθούν τα έξοδα της κηδείας του 35χρονου, ενώ κατά τη συνεδρίαση τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.



Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM