Σε διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες, θα προχωρήσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. 

 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, η πρέσβειρα της Αλβανίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και θα μεταβεί εκεί το απόγευμα.

 

Τι αποκαλύπτουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ

 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ που επικαλείται η εφημερίδα, λένε πως δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή με την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

 

Όπως έγινε γνωστό, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλους επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογο του και ενημερώθηκε για το συμβάν.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί διπλωματικά όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Αθήνα να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην υπόθεση και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

 

Όπως έγινε πάντως γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς να συμβεί κάποια αναταραχή. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ και φορούσε στολή παραλλαγής, όταν αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά σε διερχόμενο αστυνομικό αυτοκίνητο, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες.

 

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες.

 

Ο Κατσίφας διέφυγε και όταν εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, που κατέφτασαν με ελικόπτερο στο σημείο.

 

Ακολούθησαν πυροβολισμοί και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε από τα πυρά τη ζωή του.

 

Δίπλα στον νεκρό εντοπίστηκαν 8 κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ και ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.