Η Ελλάδα ετοιμάζει διάβημα στην Αλβανία - Κλήθηκε η πρέσβειρα στο ΥΠΕΞ

Η Ελλάδα ετοιμάζει διάβημα στην Αλβανία - Κλήθηκε η πρέσβειρα στο ΥΠΕΞ Facebook Twitter
EUROKINISSI
13

Σε διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στις Βουλιαράτες, θα προχωρήσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. 

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, η πρέσβειρα της Αλβανίας κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών και θα μεταβεί εκεί το απόγευμα.

 

Τι αποκαλύπτουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ

 

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ που επικαλείται η εφημερίδα, λένε πως δεν υπάρχουν ούτε διαθέσιμα στοιχεία, ούτε μαρτυρίες που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή με την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Όπως έγινε γνωστό, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλους επικοινώνησε με τον Αλβανό ομόλογο του και ενημερώθηκε για το συμβάν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν δρομολογηθεί διπλωματικά όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε η Αθήνα να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην υπόθεση και παράλληλα να παρέχει στις αλβανικές Αρχές οποιαδήποτε συνδρομή κριθεί απαραίτητη.

Όπως έγινε πάντως γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, χωρίς να συμβεί κάποια αναταραχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ και φορούσε στολή παραλλαγής, όταν αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά σε διερχόμενο αστυνομικό αυτοκίνητο, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες.

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες.

Ο Κατσίφας διέφυγε και όταν εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, που κατέφτασαν με ελικόπτερο στο σημείο.

Ακολούθησαν πυροβολισμοί και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έχασε από τα πυρά τη ζωή του.

Δίπλα στον νεκρό εντοπίστηκαν 8 κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ και ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά.Μην περιμένετε ούτε πορείες να διοργανωθούν, ούτε να μετονομαστεί καμμία οδό, ούτε να ανεγερθεί έστω μια προτομή. Ένας Έλληνας μειονοτικός νεκρός από την κρατική και ρατσιστική βία του αλβανικού κράτους, περνάει εντελώς απαρατήρητο από τον πληθυσμό των Ελλήνων. Εξάλλου η ερτ μίλησε για ψυχολογικά προβλήματα συστρατευόμενη με τα αλβανικά μέσα.Δόξα και τιμή στον Κωνσταντίνο Κατσίφα!
Ο συγκεκριμένος ίσως αναζητούσε και τον θάνατο. Όμως και οι αλβανοί επιδίωκαν να τον δουν νεκρό. Από ότι φαίνεται το περιστατικό μόνο μεμονωμένο δεν είναι. Ποιος θυμάται πλέον τη δολοφονία του μειονοτικού Αριστοτέλη Γκούμα; Ουδείς. Ο λόγος είναι ότι δεν ήταν αριστερός και δολοφονήθηκε επειδή μιλούσε την Ελληνική γλώσσα.Εν τέλει, αγαπητή φεμινίστρια μας κάψατε εσείς τόσα χρόνια με τα είδωλα σας που δολοφονούσαν και έστελναν προκηρύξεις και εκατοντάδες πανεπιστημιακοί, δικηγόροι γιατροί, διανοούμενοι τρέχαν στα δικαστήρια για αλληλεγγύη.
Κατάλαβες ποια ειναι τα είδωλα μου απο ενα nickname ?Πες μου σε παρακαλώ σε ποια χώρα του κόσμου θα βγει τύπος οπλισμένος να ρίχνει την αστυνομία και δεν θα τον σκοτώσουν ...Τι σχέση έχουν οι άλλες δολοφονίες με την συγκεκριμένη ;Ειναι όλα τα περιστατικά το ίδιο ;Διάβασες πως ο συγκεκριμένος ήταν έμπορος ναρκωτικών σύμφωνα με την ελληνική αστυνομία η δεν έχει καμια σημασία αυτο ;
@ kinky_φεμινιστική_κυριαρχία 30.10.2018 | 11:34 Ω, μα μην λέτε ανοησίες!Στο κέντρο της Αθήνας πέφτουν μολότοφ μέρα παρά μέρα και ακόμα λέμε για τον Καλτεζά το 1985!Για τον Γρηγορόπουλο όποιος τόλμησε να μιλήσει για τον ίδιο τον θανόντα μια ολόκληρη μηχανή προβολής συγκεκριμένων πραγμάτων τον έτρωγε αυτομάτως.Να μην μιλήσω για πιο πρόσφατα γεγονότα που έχουν συνδεθεί, όπως πάντα, τα ασύνδετα προς όφελος "της εξέγερσης".Να μην πούμε ότι εδώ τα σχόλια είναι ελεύθερα ενώ σε άλλες περιπτώσεις επίσης ατυχών θανάτων όχι.ΥΓ Η δόξα και η τιμή αφορούν τους αξιακούς κώδικες ενός εκάστου. Έχουμε όρεξη να το αναλύσουμε, τι επιθυμεί να δοξάζει και να τιμά ο καθένας;
Καλα μα τι πίνετε όλοι σας; Πόσο προκατειλημμένος μπορεί να είσαι? Λίγη κοινή λογική δεν έχεις? Δεν είδες στα βίντεο ότι το χωριό Βουλιαρατες ήταν γεμάτο ελληνικές σημαίες? Οπότε ο άνθρωπος αυτός δεν ξεκινησε να πυροβόλει γιατί κατέβασαν κάποια σημαία, αφού όλες ήταν υψωμένες αλλά προφανώς γιατί έτσι του την έδωσε. Ο άνθρωπος σε όλες τις φωτό που ανεβάζουν φοράει στρατιωτικά και παραλλαγή, και είχε πάνω του τοσους καλικες και όπλο? Το βρίσκεις νορμάλ εσύ αυτό? Από πού και ως που ηρωας που πέθανε για ιδανικά? Ο άνθρωπος ήταν εεπικίνδυνος για όΛους, αμέσως ολη η Ελλάδα άρχισε τα το "ελληνόπουλο, που τον σκοτώσανε οι Αλβανοί για την σημαία" πια σημαια? Το ξέρεις ότι τα χωριά αυτά και σημαίες οπότε θέλουν ανεβάζουν και ελληνικά σχολεία έχουν και ελληνικά μιλάνε, και οι αλβανικές αρχές δεν λένε τίποτα? Ζητάτε και εξηγησεις, εχετε καταντήσει γραφικοί και ανόητοι. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!!! Αντί να κοιτάτε να βρείτε κοινά και γέφυρες συνεργασίας με τους γείτονες ξεκινάτε τον πόλεμο και τα επεισόδια, βέβαια δεν σας βαστάει με άλλους τα βάζετε με την Αλβανία που είναι αδύναμη και μικρή χώρα. Να δω τι θα γινόταν εάν κανένας Τούρκος πάνω στην Θράκη άρχισε να πυροβολεί πάνω στον αέρα η εναντίον αστυνομικών.
https://www.lifo.gr/now/greece/213318/eixan-syrrapsei-ta-traymata-kai-eixan-plynei-ti-soro-toy-katsifa-pente-lepta-i-eksetasi-toy-ellina-iatrodikastiΠρος το παρόν φάε εσύ αλβανική δημοκρατία και προκατάληψη και άσε εμένα.
Για τους δικούς σου ήρωες όμως θα καεί η μισή Αθήνα...Μην φοράς πολιτικές παρωπίδες και μην σε αφήνεις να σε γεμίζουν οι ιδεοληψίες σου.Μην είσαι σαν τον Τσίπρα που απαντά στη μάνα του Ζακ Κωστόπουλου, και στη μάνα του Νικόλα Μουστάκα ποιεί την νήσσαν. Εντελώς φιλικά Ραμον...
Αυταπόδεικτα ιδεοληπτικοί είναι αυτοί που τον θεωρούν ήρωα. Αυτοί φοράνε παρωπίδες. Εγώ τους ήρωες δεν τους γουστάρω. Προτιμώ τους ανθρώπους. "No more heroes" που λέγανε και οι Stranglers.ΥΓ: οι αποπροσανατολισμοί από το προκείμενο με τα γνωστά "ναι μεν, αλλά" το μόνο που φανερώνουν είναι η προκατάληψη εκείνου που τους χρησιμοποιεί και η επιλεκτική του ευαισθησία. Ίδια ακριβώς με αυτήν του Τσίπρα. Τι, όχι;