Απεργία την Πρωτομαγιά

Η παρέλαση των οκτώ μαθητών στο Αγαθονήσι για την 28η Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Η παρέλαση των οκτώ μαθητών στο Αγαθονήσι για την 28η Οκτωβρίου (ΒΙΝΤΕΟ) Facebook Twitter
0

Το Αγαθονήσι μετρά 186 κατοίκους -με βάση την τελευταία απογραφή το 2011- και οκτώ μαθητές: Έναν στα προνήπια, τέσσερις στο δημοτικό, έναν στο γυμνάσιο και δύο στο λύκειο.

Σήμερα οι οκτώ μαθητές αφού πρώτα βρέθηκαν στη δοξολογία στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, στη συνέχεια στάθηκαν δίπλα στο μνημείο των ηρώων στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού και μετά παρέλασαν με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

«Αισθάνονται περήφανα, ειδικά τα μικρά παιδιά. Περιμένουν πώς και πώς να κρατήσουν τη σημαία και να τους χειροκροτήσει ο κόσμος, οι φίλοι και οι συγγενείς τους», είπε η κυρία Νικολέτα, δασκάλα του δημοτικού του Αγαθονησίου.

Φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά της, ως αναπληρώτρια, στο νησί. Κατάγεται από το Ναύπλιο και εκμυστηρεύτηκε ότι πήγε σε πολλά νησιά, τα λεγόμενα δυσπρόσιτα, λόγω μορίων. Παντρεύτηκε, όμως, κάτοικο του νησιού, και έτσι αγάπησε περισσότερο τον ακριτικό αυτό τόπο. Ιδιαίτερη ικανοποίηση παίρνει, όμως, και από τη δουλειά της.

«Τα παιδιά του δημοτικού είναι αγνά και αθώα, πόσο μάλλον εδώ», λέει η ίδια. «Είναι δύσκολα, ειδικά τους δύο μήνες του χειμώνα που σταματάει η ακτοπλοϊκή σύνδεση, αλλά οι ρυθμοί είναι όπως στην επαρχία. Οι μαθητές μετά το σχολείο δεν πηγαίνουν σε φροντιστήρια ή σε κάποιο αθλητικό κέντρο, ασχολούνται με τα ζώα και γενικά με τις οικογενειακές ασχολίες», προσθέτει.

Γι' αυτό, η παρέλαση για τους μαθητές είναι μεγάλη χαρά. «Κατά κάποιον τρόπο, είναι ένα μέσο διασκέδασης για τα παιδιά, μία διέξοδος από τις καθημερινές ασχολίες», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ