Αντιδράσεις για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομόνοιας

Αντιδράσεις για την καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Ομόνοιας Facebook Twitter
3

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταδρομική επίθεση στο Α.Τ Ομόνοιας που σημειώθηκε χθες από ομάδα κουκουλοφόρων που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διοργανώνει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ενώ σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση με δράστες τους «γνωστούς και χαϊδεμένους».

Στην ανάρτησή της αναφέρει:

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη.

 

«Έριξαν μολότοφ για να κάψουν ζωντανό τον οδηγό και τους επιβάτες που ήταν στο όχημα πεζών περιπολειών», κατήγγειλε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Ο Μαυροειδάκος πρόσθεσε ότι μια από τις μολότοφ που πέταξαν οι άγνωστοι στο ΑΤ Ομονοίας είχε στόχο τα κρατητήρια «αλλά ευτυχώς δεν ανεφλέγη».

«Μετά τους χτύπησαν και με πτυσσόμενα γκλοπ» πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι από τις δεκάδες μολότοφο που πέταξαν οι άγνωστοι «οι 10 είχαν στόχο τον σκοπό». «Η ανεξελέγκτη δράση των αναρχικών είναι είναι αποτελέσματα της κατάργησης της ομάδας Δ. Έχουμε επεισόδια από εύσωμους αναρχικούς που θυμίζουν μπράβους με πτυσσόμενα γκλοπ. Υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες αλλά οι προηγούμενες υπηρεσίες δεν είχαν τουλάχιστον καταργήσει υπηρεσίες άμεσες επέμβασης» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Εμείς φοβόμαστε εδώ και καιρό ότι θα έχουμε και νεκρό αστυνομικό και μας λένε γραφικούς» πρόσθεσε και κατέληξε με την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των αναρχικών.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ντροπή


«Δεν είναι Κράτος αυτό! Ντροπή! Περαστικά στα παλικάρια μας, είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», σχολίασε μέσω Twitter ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε: «Η βία και η ανασφάλεια υπονομεύουν σοβαρά την καθημερινότητα και την ελευθερία μας. Η κυβέρνηση αυτή με την κουλτούρα ανοχής στις συμπεριφορές ανομίας δεν μπορεί να τη διασφαλί

ΚΙΝΑΛ: Θρασύτατη επίθεση


Αντιδρώντας στην επίθεση, το ΚΙΝΑΛ εκτιμά ότι η «η επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

«Αν δεν μπορούν οι κυρίες υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς» πρόσθεσε το ΚΙΝΑΛ.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
το θεμα ειναι να μην αφήνεις περιθώρια ως κράτος, στους κάθε είδους μπαχαλακηδες, παρόμοιων ενεργειών. Όταν για παράδειγμα υπάρχει το "άβατο" στα πανεπιστήμια και σε περιοχές σαν το ζεφυρι-ζωντανά, αυτομάτως δίνονται περιθώρια στους κάθε είδους παράνομους, να βρίσκουν χώρο να αναπτύξουν έκνομες ενέργειες. Θα πρεπει η αστυνομία, μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια, να έχει πρόσβαση σ όλους τους χώρους. Διαφορετικά μην περιμένετε καμμία θετική εξέλιξη στο συγκεκριμένο θεμα.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διοργανώνει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας ενώ σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση με δράστες τους «γνωστούς και χαϊδεμένους». Πηγή: www.lifo.grΔεν ξέρω τι είναι πιο παρακμιακό;Να καίγεται από εγκληματίες η Ομόνοια στα καλά καθούμενα ή το να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας οι αστυνομικοί, αντί να κάνουν την δουλεία τους.Πάντως η απραξία της αστυνομίας, καλομαθαίνει τους επαναστάτες της χώρας και άμα σφίξουν τα λουριά θα έχουμε καταθλίψεις...
Τι τα θέλετε, εδώ και χρόνια (προ Σύριζα) είναι γνωστά αυτά. Περιμένετε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων; Κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει ευθύνη. Το πολύ πολύ να βγεί κανένα κείμενο σεντόνι στο Indymedia που να λεεί ότι οι μπαχαλάκηδες είναι πράκτορες της ακροδεξιάς.