Ο δήμος Λάρισας ζητά «πάγωμα» της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ

Ο δήμος Λάρισας ζητά «πάγωμα» της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Facebook Twitter
0

Το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας ζήτησε να παγώσει η διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου που αφορά την συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κατά την συνεδρίαση, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, σημείωσε ότι η απόφαση αυτή δίνει την δυνατότητα να γίνει η διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους, ώστε να αντιμετωπιστούν και να βελτιωθούν πλευρές του νομοσχεδίου, σε αντίθεση με την πρόταση για απόσυρση του νομοσχεδίου που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Μεταξύ άλλων, στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας καταγράφονται οι προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας που αφορούν:

• Την ίδρυση δύο πολυτεχνικών τμημάτων στη Λάρισα σε αντικατάσταση των τμημάτων μηχανικών της ΣΤΕΦ.

• Την ένταξη του τμήματος ιατρικών εργαστηρίων στη νέα πρόταση.

• Να παραμείνει το τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων στη πόλη.

• Να γίνει σεβαστή η θέση του ιατρικού τμήματος για την ίδρυση του τμήματος Δημόσιας Υγείας στη Λάρισα.

• Να δημιουργηθεί Ογκολογικό Κέντρο στη Λάρισα όπως εξαγγέλθηκε στην αρχική πρόταση και όχι ως ερευνητικού ινστιτούτου.

• Να προχωρήσει η ίδρυση τεχνολογικών σπουδών διετών προγραμμάτων με έδρα τη Λάρισα.

«Το υπουργείο στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε προς διαβούλευση, όχι μόνο αγνόησε αυτές τις προτάσεις, αλλά δεν έδωσε καμία λύση σε σοβαρά ζητήματα διοίκησης και υπηρεσιών του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως είναι: Η διασφάλιση κονδυλίων έρευνας σε τοπικό επίπεδο, η ίδρυση τμήματος τεχνικής υπηρεσίας στη Λάρισα, η ίδρυση γραφείου πρυτανείας στη Λάρισα κ.ά.» αναφέρεται στην απόφαση και τονίζεται πως «εάν υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, διασφαλίζουν τις απώλειες της πόλης από την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα».

Κατά την διαδικασία της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Ξενοφών Σπηλιώτης, επανέλαβε την αρνητική του θέση για το νομοσχέδιο, έθεσε την πρόταση για την διοίκηση του νέου πανεπιστημίου από χωρικούς αντιπρυτάνεις.

Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Μιχάλης Βραχνάκης, τάχθηκε υπέρ του νέου νομοσχεδίου, λέγοντας πως το υπουργείο προσπαθεί να δημιουργήσει ισχυρά πανεπιστήμια «όπως θα είναι το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Ελλάδα / Σταθμάρχης δέχτηκε επίθεση στο σταθμό «Αγ. Ελευθέριος» - Επιβάτιδα προσπάθησε να την πετάξει στις γραμμές

Το σωματείο εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ τονίζει πως η ανοχή έχει και τα όριά της και πως αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, θα προχωρήσουν ακόμη και σε κλείσιμο των σταθμών
NEWSROOM