Προς πώληση σε funds τα δάνεια μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων

Προς πώληση σε funds τα δάνεια μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Οι ελληνικές τράπεζες θα σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι σε επιχειρηματίες που δεν αποπληρώνουν τα δάνειά τους, δρομολογώντας την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων απευθείας σε funds.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» οι πωλήσεις δεν θα αφορούν μόνο στη μεταβίβαση μεγάλων χαρτοφυλακίων αλλά και σε μεμονωμένα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που θα δουν τα δάνειά τους να αλλάζουν χέρια είναι η Χαλυβουργία Ελλάδος, οι μαρίνες Ρόδου και το Ολύμπιον Θεραπευτήριο Πάτρας.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η τράπεζα Eurobank που βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλα επενδυτικά funds ενώ σε ανάλογες κινήσεις προχωρά και η τράπεζα Πειραιώς.

Τη στάση τους απέναντι στα κόκκινα δάνεια αναμένεται να αλλάξουν σύντομα και άλλες τράπεζες που θα αυστηροποιήσουν τη στάση τους εν μέσω πιέσεων από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό για δραστική μείωση τέτοιων δανείων. 

Ο δείκτης των NPEs στα επιχειρηματικά δάνεια ανέρχεται στο 48% με τον κλάδο της χαλυβουργίας να αποτελεί τον μεγάλο χαμένο της κρίσης, αφού από το 2007 έχει συρρικνωθεί στο 25% της παραγωγικής του ικανότητας.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δηλαδή πως θα μπορέσουν τα funds να πάρουν τα λεφτά που δεν μπορεί να εισπράξει η τράπεζα; Ισχύουν άλλοι νόμοι για τα funds; Τι κοροϊδία είναι αυτή;Όλα αυτά βρωμάνε το ίδιο όπως οι φθινοπωρινοί μήνες του 2009 (ακριβώς πριν το πρώτο μνημόνιο). Γίνονται και λέγονται α ίδια πράγματα - μέχρι και τα σπρεντς ξαναγύρισαν στον δημόσιο διάλογο.Που αποδεικνύει τα εξής:α) Ούτε το διεθνές ούτε (πολύ περισσότερο) το εγχώριο πολιτικό προσωπικό έχει την θέληση η/και τις ικανότητες να δώσει λύσεις στα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησεβ) Η έξοδος από τα μνημόνια ήταν μια επικοινωνιακή μούφα, κυρίως της Μέρκελ. Οι εγχώριοι φωστήρες δεν έχασαν βέβαια την ευκαιρία να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη από αυτό. Μια δήλωση του ιταλού Υπ.Οικ. ήταν αρκετή για να στείλει αυτήν την μούφα στον γκρεμό, ούτε καν δύο μήνες μετά που ανακοινώθηκε.Κατά τα άλλα, οι τσιφτετέλληνες εξακολουθούν να χορεύουν αμέριμνοι. Εγώ να βγάλω φράγκα, οι άλλοι να κόψουν τον λαιμό τους. Γι' αυτό και Τουρισμός, airbnb και διορισμοί κομματόσκυλων αποτελούν ιερές αγελάδες. Είναι οι πιο απλοί τρόποι να βγάλεις φράγκα, αδιαφορώντας για το Σύμπαν γύρω σου.