«Καθαρή δολοφονία» - Οι πρώτες δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου

«Καθαρή δολοφονία» - Οι πρώτες δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου Facebook Twitter
0

Τις πρώτες δηλώσεις για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, έκανε σήμερα η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια.

Καθώς το πόρισμα του ιατροδικαστή, που θα ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του 33χρονου, αναμένεται, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται και οι αρχές ψάχνουν τον δεύτερο άντρα που έχει καταγραφεί στο βίντεο.

Παράλληλα, η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του Ζακ Κωστόπουλου.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη της επιχείρησης ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας βλάβης, καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η δικηγόρος, Άννα Παπαρρούσου μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση και έδωσε το πλαίσιο της υπόθεσης από τη δική της πλευρά.

«Έχουμε ένα τόσο καθαρό οπτικό υλικό που είμαστε όλοι σε θέση να καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Ένας άνθρωπος παγιδευμένος στο κατάστημα που εμποδίστηκε να βγει με την υπερβολική χρήση βίας που οδήγησε στο θάνατό του. Αν αυτή η χρήση βίας ήταν σύμμετρη προς το περιστατικό, αυτό είναι προς χρήση όλων σας. Κατά τη γνώμη μου έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή δολοφονία. Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν δεν ήταν ορθές. Έχουμε να κάνουμε με τετελεσμένη ανθρωποκτονία», είπε η δικηγόρος.

Κληθείσα να απαντήσει για στοιχεία που υπάρχουν, όπως το μαχαίρι, και δείχνουν πως ο Ζακ Κωστόπουλος μπήκε για να κλέψει το κατάστημα είπε πως «όλα αυτά δείχνουν πως μιλάμε για απόπειρα κλοπής και όχι ληστεία, δηλαδή ένα ελαφρύτατο πλημμέλημα που δεν δικαιολογεί τη βία».

«Όταν έχεις έναν άνθρωπο παγιδευμένο σε ένα χώρο και δεν απειλείσαι και υπάρχουν συγκεντρωμένοι απέξω, δεν υπάρχει ορατός λόγος και δεν αντιδράς με αυτόν τον τρόπο», είπε σχολιάζοντας την αντίδραση του κοσμηματοπώλη και του άλλου άντρα που χτυπούσε τον Ζακ Κωστόπουλο.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη λέει ότι όντως έχει εντοπιστεί στον χώρο ένα μαχαίρι, αναφέρεται μάλιστα σε μαρτυρίες περιοίκων πως η ταμειακή μηχανή του καταστήματος ήταν σπασμένη και πως κοσμήματα είχαν πέσει στο πάτωμα.

Αναφέρει πως εάν είχε μπει στον χώρο του καταστήματος για να προστατευτεί, όπως έχει αναφερθεί, θα έπρεπε να περιμένει την αστυνομία και όχι να αντιδράσει με τον τρόπο αυτό.


Ο δικηγόρος του κοσμηματοπώλη αναφέρει ότι ο πελάτης του είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα κλοπής και αντέδρασε τον τον τρόπο αυτό καθώς ο 34χρονος ενώ είχε κληθεί η αστυνομία επιχειρούσε να διαφύγει κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο. «Αν ήταν υπερβολικός ο τρόπος αντίδρασής του, θα το κρίνει η δικαιοσύνη», είπε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ